Publicat 2/9/2020 10:20:56 +02:00CET

El PP critica que Sánchez demani suport a l'oposició mentre "fa la traveta" a Díaz Ayuso

El secretari general del PP, Teodoro García Egea.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 2 set. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha criticat aquest dimecres que el president del Govern central, Pedro Sánchez, demani suport a l'oposició mentre "fa la traveta" a la Comunitat de Madrid i a la seva presidenta, la popular Isabel Díaz Ayuso.

En una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press, García Egea s'ha preguntat quin Pedro Sánchez es trobarà el líder del PP, Pablo Casado, en la reunió que tots dos mantenen aquest dimecres a La Moncloa, i que s'emmarca en les reunions amb les forces de l'oposició per sondejar possibles suports per negociar els pressupostos generals de l'Estat.

"El que demanava unitat o el que deia en el 'Corriere de la Sera' que no pactaria res amb el Partit Popular", ha assenyalat García Egea, que ha lamentat que Sánchez no hagi comptat amb el líder de l'oposició malgrat que els populars sempre els han allargat la mà.

De fet, García Egea ha recordat que el PP ha donat suport a "tres decrets d'alarma i a vuit decrets econòmics sense demanar res a canvi", i ha posat d'exemple Portugal per lamentar la relació de l'executiu amb l'oposició. "Allà, el primer ministre ho consensua tot amb l'oposició. A Espanya, Sánchez ho consensua tot amb el vicepresident Iglesias".

QUAN ESTIGUIN "DAMUNT LA TAULA"

Així, Egea ha explicat que la seva formació emetrà una opinió sobre els PGE quan estiguin "damunt la taula". "Tenim uns pressupostos fantasma: ni un sol paper, ni una dada, ni una previsió econòmica. L'única cosa que sabem és que l'executiu es vol quedar amb l'esforç de molts ajuntaments per mantenir el govern mes car de la història", ha criticat.

En aquesta línia, el dirigent del PP ha lamentat que Sánchez demani al PP "que faci espatlla" alhora que critica la gestió de la pandèmia de Díaz Ayuso. "Crec que Sánchez no pot passar de tenir tota la responsabilitat d'un estat d'alarma a deixar de tenir tota la responsabilitat i delegar-la", ha assegurat.

García Egea s'ha expressat així després que Sánchez assenyalés que "els nivells de rastreig i les capacitats estratègiques d'algunes comunitats autònomes han de millorar". Sánchez va dir que no volia "jutjar" ni debatre qui n'és responsable, però que l'evolució de l'epidèmia no és igual a tots els territoris.

Contador