Publicat 21/11/2019 14:04:54 +01:00CET

El PP creu que Torra no té una "majoria parlamentària sòlida" per descartar unes eleccions

Reunió PP-Cs al Parlament amb Lorena Roldán, Carlos Carrizosa, Marina Bravo (Cs), Alejandro Fernández i Daniel Serrano (PP).
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest dijous que el president de la Generalitat, Quim Torra, no té una "majoria parlamentària sòlida" per poder descartar que hi haurà eleccions abans que s'acabi el seu mandat.

Ho ha dit en roda de premsa després que Torra hagi descartat aquest mateix dijous ser candidat en unes futures eleccions catalanes, i hagi deixat clar que no té previst avançar els comicis i que aposta per esgotar la legislatura fins el 2021.

"Diu el que vol, però no té majoria parlamentària ni per aprovar un pressupost. No ho té gens fàcil", ha replicat Fernández.

Preguntat sobre l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que mostra que un 68% dels espanyols aposta per solucionar el conflicte a Catalunya amb diàleg i negociació, ha explicat "tothom vol diàleg, però el diàleg s'ha de fer dins de termes democràtics".

Ha raonat que si es pregunta als ciutadans per telèfon si volen diàleg, "tothom vol diàleg", però ha explicat que el PP aposta perquè aquest diàleg es desenvolupi dins de les institucions democràtiques i després d'una condemna de violència, que considera que no hi ha hagut.

De fet, l'enquesta assenyala que d'aquest 68% a favor del diàleg, un 46,8% opta perquè es faci dins del marc de la Constitució, mentre que el 21,2% creu que s'ha de ser sense límits.

CONSULTA D'ERC

Preguntat per l'enquesta i la pregunta que ERC farà a les seves bases dilluns sobre un possible acord per investir Pedro Sánchez com a president del Govern central, l'enunciat de la qual és 'Estàs d'acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una taula de negociació?', ha dit que no sap "com definir-la".

"M'importen poc les preguntes internes d'ERC i respecto les persones que les fan. Tenen el dret a plantejar totes les preguntes internes que vulguin", ha resolt.