Publicat 6/5/2020 10:56:37 +02:00CET

El PP català adverteix, després del pacte de Cs amb Sánchez, que en moments difícils cal ser coherent sense "bandades"

MADRID, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha advertit aquest dimecres a Cs, després del seu acord amb el Govern central per prorrogar l'estat d'alarma, que quan un projecte polític travessa moments difícils "major ha de ser la coherència", "sense bandades i sense sorpreses".

Cs, que va recolzar les tres pròrrogues anteriors, ha confirmat ho farà per quarta vegada després d'acceptar l'Executiu de Pedro Sánchez algunes de les seves peticions i comprometre's a dialogar "i, si escau, consensuar" mesures per a la implementació del pla de desescalada, així com a abordar conjuntament l'adaptació dels ERTOs i les ajudes a Pimes i autònoms.

Alguns membres de Cs han criticat aquest acord amb Sánchez i han anunciat la seva baixa del partit, com l'exportaveu parlamentari al Congrés Juan Carlos Girauta, o la dirigent del partit taronja Carina Mejías, qui ha criticat la "inconsistència" de l'acord aconseguit amb el Govern central.

El president del PP català ha apel·lat a la "coherència" als moments difícils. "Sempre he tingut clara una cosa: precisament quan un projecte polític travessa el seu moment més difícil major ha de ser la coherència en el que fas", ha dit.

En aquest sentit, ha defensat la necessitat de no donar "bandades". "Per confiar en algú has de tenir molt clar què farà a cada moment. Sense bandades. Sense sorpreses", ha afirmat Fernández en un missatge en el seu compte de Twitter, que ha recollit Europa Press.