Publicat 19/1/2019 14:23:17 +01:00CET

PP.- Aznar encastella a Casado i diu que és "un líder com un castell" sense "tuteles"

Segona jornada de la Convenció Nacional del PP 'Espanya en llibertat'
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Govern José María Aznar ha encastellat aquest dissabte a Pablo Casado en la Convenció del PP, on l'ha definit com un "líder com un castell" que no té "tuteles", en allusió a les paraules que el president fundador Manuel Fraga, va dirigir al propi Aznar al congrés del partit del 1990.

Prviament, el líder del PP ha brindat a Aznar una gran rebuda a la seva arribada a la Convenció Nacional que el partit celebra aquest cap de setmana al recinte firal d'Ifema per llanar el seu "rearmament ideolgic" davant les eleccions autonmiques i municipals de maig. Tot l'auditori s'ha posat en peus en la seva arribada i el seu discurs ha estat interromput constantment pels aplaudiments dels assistents.

Aznar, que ha assistit acompanyat de la seva esposa i exalcalde de Madrid, Ana Botella, ha afirmat que Pablo Casado va tenir el "coratge" de donar un "pas al capdavant" l'estiu passat "quan el partit ho necessitava" i ara "no far un pas enrere en aquesta responsabilitat que el PP ha posat sobre les seves espatlles i que és histrica".

FA UN PARALLELISME AMB LA SEVA CARRERA

En la part final del seu discurs, l'expresident ha realitzat un parallelisme entre la trajectria de Casado i la seva prpia fa 30 anys, quan un jove que també llavors tenia 37 anys i venia d'vila va prendre les regnes del Partit Popular. "Aquest jove avui és molt més llest i sap molt més de política", ha proclamat.

Aix sí, ha recalcat que "cap" dels seus antecessors al capdavant del PP -el propi Aznar i Mariano Rajoy- ho van tenir "tan difícil". "Per aix, vull que spiguen que vas a respondre a aquest gran compromís perqu crec que que no només tenim un gran president del PP, sinó que tenim un gran líder i un líder com aquí s'ha dit amb encert sense tuteles, un líder com un castell", ha proclamat.

Aznar ha assegurat que és una persona que "pot, vol i sap unir i sumar", i s'ha mostrat convenut que cada vegada més espanyols van a "reconixer en Pablo Casado la millor raó per trobar de nou en aquesta gran casa comuna" que és el Partit Popular, "assentada sobre els dos pilars" del seu passat, present i futur: Espanya i la llibertat. "Visca Espanya", ha concls, amb un fort aplaudiment de l'auditori.