Publicat 12/2/2019 15:42:15 +01:00CET

El PP avisa al Govern central que no tolerarà "instruccions" a cap dels actors que participen en la causa

El secretari general del PP, Teodoro García Egea
EUROPA PRESS - Archivo

Casado: "El més preocupant és no saber si el Govern d'Espanya est amb qui acata la Constitució o amb qui l'ataca"

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha advertit aquest dimarts al Govern central que el seu partit "vigilar" molt durant el judici al procés que ha comenat aquest dimarts al Tribunal Suprem perqu no "tolerar ni una sola instrucció a cap dels actors" que participaran en aquesta causa. No obstant aix, ha suggerit un pacte amb els independentistes per indultar els dirigents que s'asseguin al banc dels acusats.

En una roda de premsa a la seu del PP, García Egea ha afirmat que el bloqueig per part del PSOE al Congrés de les iniciatives del Grup Popular per evitar els indults a condemnats per rebellió i la tipificació com a delicte de la convocatria illegal d'un referndum evidencien les "intencions" dels socialistes quan acabi el judici.

"Aquestes iniciatives estan sent bloquejades pel PSOE i ens fa pensar que hi ha una certa intencionalitat i causalitat entre el bloqueig que fa el PSOE i les intencions que tenen pel que fa al final del judici. No s'entén que si el PSOE no estigués pensant a indultar els presos possiblement condemnats després del judici estigués bloquejant aquestes iniciatives", ha emfatitzat, per afegir que aquest bloqueig és "conseqüncia directa" de les intencions dels socialistes.

Dit aix, ha subratllat que el PP vigilar molt perqu des del Govern central "no s'interfereixi gens ni mica en l'actuació dels jutges, fiscals i l'Advocacia de l'Estat", així com dels "advocats que participen en el judici del procés". Segons ha dit, va ser el Partit Popular qui va iniciar els trmits per portar davant la Justícia els independentistes que van provar un "cop d'estat" i que ha acabat amb la celebració d'aquest judici.

ELS POLÍTICS HAN DE "CALLAR"

"Avui és el moment que parlin els fiscals, els jutges i els advocats, i és el moment que calli la política en tots els seus mbits i en tot el seu espectre", ha proclamat, per insistir en el seu advertiment al Govern espanyol que no "toleraran ni una sola instrucció a cap dels actors" que participen en aquest procés judicial.

En una declaració prvia que ha llegit davant dels mitjans de comunicació, Garcia Egea ha recordat que fa una setmana el Govern de l'Estat va anunciar "els mediadors per negociar amb l'independentisme". De moment, ha prosseguit, grcies a la "pressió i indignació popular, sembla que ho han aturat". "Per vigilarem per prevenir que es facin més passos destinats a collocar el Tribunal Suprem en una situació compromesa", ha postillat.

En aquest punt, ha exigit al Govern espanyol que "garanteixi el normal funcionament del judici i que "no interfereixi" en les decisions que pugui prendre el Tribunal Suprem "negociant pactes o acords secrets que desnaturalitzen les actuacions de la Justícia".

CASADO: RESPECTE A LA JUSTÍCIA

Per la seva banda, el líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat que l'estat de dret actua "davant de qui va en contra les lleis i les llibertats" i ha expressat el respecte de la seva formació a la Justícia en l'arrencada d'aquest judici al Tribunal Suprem.

"El més preocupant és no saber si el Govern espanyol est amb qui acata la Constitució o amb qui l'ataca. Tot el nostre respecte a la Justícia en l'inici del judici contra el cop d'estat secessionista", ha assegurat en un missatge al seu compte oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press.