Publicat 28/12/2019 18:40:26 +01:00CET

El PP assegura que el Govern de Pedro Sánchez és el "més opac de la democràcia"

El sotssecretari de Participació del PP, Jaime de Olano, atén als mitjans de comunicació per valorar la situació política a la seu del PP a Madrid, 28 de desembre del 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 28 des. (EUROPA PRESS) -

El Partit Popular ha denunciat aquest dissabte que l'actual Govern en funcions de Pedro Sánchez és el "més opac de la democràcia", perquè no ha donat explicacions pel cas de corrupció dels ERO a Andalusia, ni per la congelació de les pensions i del sou dels funcionaris.

El sotssecretari de Participació del PP, Jaime de Olano, ha criticat que Sánchez "va arribar al Govern prometent transparència i ha convertit el seu Govern en el més opac de la democràcia".

També ha acusat Sánchez de no comparèixer per explicar "què és el que està disposat a cedir davant els independentistes catalans i què està negociant amb Junqueras".

En aquest sentit, el PP ha apel·lat aquest dissabte al PSOE "assenyat" perquè "faci el que hagi de fer" dins del partit i eviti un possible pacte d'investidura entre el partit socialista i ERC.

El representant popular ha fet aquesta crida per evitar "aquesta deriva de Sánchez", que fa 18 mesos va triar "abandonar el bloc constitucionalista" que formava amb el PP i Ciutadans i "es tirés als braços" dels partits independentistes.

Olano ha apuntat que "el PSOE mai no ha volgut pactar res amb el PP" i ha recalcat que així ho confirma José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés dels Diputats, que ha assegurat estar més "còmode" pactant amb ERC que amb el PP.

Des del PP han assegurat que el "silenci còmplice" dels barons socialistes els preocupa enormement més enllà de les declaracions que puguin fer de tant en tant en públic, i sobretot en privat, en contra de la política territorial de Sánchez i els seus pactes amb ERC, ha criticat Olano.