El PP aposta per reformes en el Codi Penal i la tipificació de la rebel·lió per afrontar la qüestió catalana

Publicat 31/10/2019 15:44:43CET
El vicesecretari Territorial del Partit Popular, Antonio González Terol, a Badajoz.
EUROPA PRESS

BURGOS, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

El sotssecretari general nacional de Política Territorial del PP, Antonio González Terol, ha apostat aquest dijous a Burgos per afrontar reformes en el Codi Penal i avançar en la tipificació de la rebel·lió i el referèndum il·legal impròpia per afrontar la situació de Catalunya.

González Terol, que ha participat en un acte a les portes del Museu de l'Evolució Humana (MEH) acompanyat del president provincial del PP, César Rico, ha assegurat que si Pablo Casado es converteix en president del Govern espanyol després de les eleccions de novembre aprofundirà en aquestes qüestions, així com en l'aplicació preventiva de la llei general audiovisual perquè no es pugui atacar o encoratjar l'independentisme des de la televisió pública.

També ha apostat per propiciar l'aplicació de la llei educativa perquè, mitjançant la inspecció, s'eviti l'adoctrinament a les aules catalanes, i que ha animat els rectors de les universitats i responsables dels centres educatius a afavorir que aquells estudiants que vulguin cursar els estudis amb normalitat en aquests moments puguin fer-ho.

En aquest context, ha animat el president de l'executiu central, Pedro Sánchez, a aplicar la legislació vigent i li ha preguntat què més ha de passar a Catalunya perquè actuï d'acord amb la llei.

Antonio González Terol ha lamentat que, mentre tot això passa en una part d'Espanya, l'inici de la campanya electoral es vegi "tenyida de fosc" per l'expedient sancionador que la Junta Electoral Central ha obert a Pedro Sánchez.

En aquest sentit, ha assenyalat que és la primera vegada en democràcia que té lloc un fet de tal "gravetat" per la utilització de les institucions públiques per afavorir una "publicitat beneficiosa" al PSOE i ha demanat als socialistes que respectin les regles del joc i "deixin de fer paranys".

Sobre aquesta qüestió, ha acusat l'alcalde de Burgos, el també socialista Daniel de la Rosa, d'actuar igual que el president del Govern espanyol en aquest sentit.