Publicat 26/7/2019 12:38:27 +02:00CET

El PP adscriu Cayetana Álvarez de Toledo en la Comissió Constitucional del Congrés, la de més rang

La diputada del Partit Popular per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

El Grup Popular ha decidit adscriure la diputada per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, en la Comissió Constitucional del Congrés, la de més rang, i també l'ha registrada com a membre de la Comissió de Justícia.

Així figura en els documents que el PP ha registrat al Congrés amb el llistat dels diputats que ha situat en cadascuna de les comissions, al qual ha tingut accés Europa Press.

El PP encara no ha designat formalment els seus portaveus a cadascun d'aquests òrgans, la constitució dels quals està prevista la setmana vinent. Serà en aquestes sessions constitutives quan s'elegiran els membres de les meses que les dirigiran.

Els grups encara no han acabat de tancar un acord per al repartiment de les presidències, les dues vicepresidències i les dues secretaries amb les quals compta cada mesa, uns llocs que sovint es reserven a exministres o figures rellevants dels partits.

CONTROLA LA VICEPRESIDÈNCIA I REFORMA ESTATUTS

Per ara, el PP no ha elegit els seus portaveus de comissió ni les persones que proposarà per ocupar els llocs de les meses. De fet, el líder del PP, Pablo Casado, encara no ha desvelat qui serà el portaveu titular del Grup Popular quan arrenqui l'activitat parlamentària ordinària i és José Antonio Bermúdez de Castro qui exerceix de portaveu interí fins que es faci el nou nomenament.

Un dels noms que més sonen com a futura portaveu és el d'Álvarez de Toledo. Per ara, el PP no l'ha inclosa en la Diputació Permanent del Congrés --l'òrgan que exerceix les fonts de ple en períodes inhàbils-- però sí li ha assignat dues comissions.

En la Comissió Constitucional, en què compareixen els vicepresidents del Govern espanyol, es tramiten les reformes d'estatuts d'autonomia i de la Constitució, estarà acompanyada per Bermúdez de Castro, Adolfo Suárez Illana, María Isabel Borrego, Beatriz Escudero, Belén Hoyo, Edurne Uriarte, i Vicente Tirado.

Álvarez de Toledo treballarà també en la Comissió de Justícia, en què el PP hi ha adscrit qui en va ser el portaveu durant l'anterior legislatura, María Jesús Moro, i qui va ser un dels seus fitxatges estrella de les llistes electorals, el pare de Mari Luz, la nena de Huelva que va ser assassinada el 2008, Juan José Cortés.