Publicat 24/7/2019 17:49:36 +02:00CET

El PP acusa Torra de "culpar de tot Madrid i no responsabilitzar-se de res"

Alejandro Ferández (Pp) Intervé Durant El Ple Del Parlament De Catalunya
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PP al Parlament Alejandro Fernández ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, de "culpar de tot Madrid i no responsabilitzar-se de res" del que està passant a Catalunya i que creu que s'hauria d'abordar el Govern.

En la seva intervenció durant el ple sobre la 'Catalunya real' impulsat per Cs al Parlament, el dirigent popular ha afirmat que el conflicte polític català "no comença amb la sentència de l'Estatut el 2010", perquè fins al 2010 el Govern central liderat pel PP i el de la Generalitat arribaven a pactes de govern i el PP obtenia el 2014 a Catalunya els seus millors resultats.

Per a Fernández el canvi de projecte es va donar quan el llavors president Artur Mas va haver d'entrar al Parlament en helicòpter (2014), en estar la Cambra envoltada per manifestants en contra de l'aprovació d'uns pressupostos que consideraven austers.

"En aquest moment és quan decideixen que per combatre el populisme de Podem, s'han de convertir en populisme i creen un enemic exterior, el 'Madrid ens roba' i, clar, si Madrid et roba tot aquell favorable a Espanya és còmplice del lladre i es converteix en traïdor a la pàtria", ha criticat.

Ha assegurat que Torra "mai no ha parlat de convivència, de com els catalans conviuen junts, sinó d'un 'momentum' en el qual una part imposa a una altra la seva visió.