El PP acusa Sánchez de "vendre" la nació i vigilarà si hi ha beneficis per Junqueras a canvi del vot d'ERC

Publicat 27/11/2019 16:53:05CET
El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea durant la seva intervenció la nit electoral del 10N a la seu del PP a Madrid (Espanya), on el partit segueix els resultats de l'escrutini, 10 de novembre del 2019.
Jesús Hellín - Europa Press

García Egea diu que el Comitè Executiu del PP no és una "secta" però que tots pensen "el mateix" perquè Sánchez "no és de fiar"

MADRID, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha acusat aquest dimecres al cap de l'executiu en funcions, Pedro Sánchez, de "vendre fins a la mateixa nació" per ser investit president del Govern espanyol i ha avisat que el PP estarà vigilant perquè no es produeixi la llibertat o algun benefici penitenciari a l'exvicepresident català Oriol Junqueras a canvi del suport d'ERC en la investidura.

"Aquesta setmana és la setmana del Black friday del PSOE. Ven tot el que pot, no només la mateixa nació amb el títol VIII, aquest matí obria la porta Carmen Calvo, sinó la taula de partits d'igual a igual, la bilateralitat, parlar amb Torra i amb Junqueras...", ha manifestat García Egea, en al·lusió a les paraules de Calvo, i ha assegurat que poden parlar del Títol VIII de la Constitució i de l'organització territorial.

Després de les paraules de la vicepresidenta obrint-se a modificar el Títol VIII de la Constitució, García Egea li ha recordat que sense el PP no es pot modificar la Carta Magna i ha avisat que "si el PSOE vol imposar el seu criteri i decidir sobre Catalunya sense comptar amb Espanya, el Partit Popular hi estarà davant "perquè el consens constitucional no salti pels aires".

En aquest sentit, ha recalcat que "gràcies que els espanyols han votat de manera important el PP" en les passades eleccions (va aconseguir 89 escons), la seva formació "constitueix una salvaguarda i una assegurança perquè la Constitució i els grans consensos no depenguin de Calvo o Rufián (ERC)".

JUNQUERAS I POSSIBLES BENEFICIS PENITENCIARIS

Dit això, García Egea ha avisat que el PP estarà "molt atent" per veure si Sánchez "negocia la llibertat o algun benefici penitenciari per Junqueras" a canvi que aquest "doni l'ordre a ERC" perquè permeti la investidura del candidat socialista.

"Això seria gravíssim, un president del Govern espanyol que negocia amb un president del Govern català condemnat per sedició a canvi que li faci president. Estarem molt pendents de denunciar aquests fets si això passa", ha abundat el dirigent del PP en una entrevista en La Sexta, que ha recollit Europa Press.

García Egea ha lamentat que poques veus del PSOE "alcin la veu" davant les negociacions amb ERC i ha afegit que a ell li agradaria saber què han votat en la consulta a les bases del passat dissabte dirigents com Emiliano García Page, Ángel Gabilondo o Ximo Puig.

El dirigent del PP ha indicat que el PSOE dels consensos constitucionals del 1978 "avui no existeix i no queda res" després de la Declaració de Granada o de Barcelona. "Avui el PSOE està entregat a Bildu, a Navarra, als independentistes als ajuntaments de Catalunya i també al pitjor nacionalisme de les Balears", ha postil·lat.

LES OPINIONS DINS DEL PP

García Egea ha afirmat que dins del Partit Popular "tots pensen el mateix" en relació amb la possible investidura de Sánchez tot i que després pugui haver-hi opinions i "diferents consideracions" a l'hora d'expressar-se. De fet, ha indicat que el Comitè Executiu del PP "no és una secta".

Segons ha afegit, el líder del PSOE "podria tenir un contracte format amb 10 notaris i l'endemà no li sabria greu si no es complissin" perquè "ha traït els seus socis, companys de partit i no és de fiar amb els que governa en les comunitats autònomes".

Sobre el suport del PP al reial decret del Govern contra la república digital catalana, ha afirmat que, tot i que el PSOE "fa fnt contorsions contínuament", si aquest partit mira "a la llei i al consens constitucional, el PP no tindrà cap problema a votar 'sí' a mesures que aprofundeixin el restabliment de l'ordre i les garanties de tots els ciutadans". Segons ha afegit, el seu partit li donarà suport "sempre que recuperi la via constitucional".

Contador