Actualitzat 15/8/2019 11:47:18 +00:00 CET

El PP acusa Pedro Sánchez de "demagògia inhumana" amb l'Open Arms: "El 'buenismo' pot ser profundament cruel"

- EUROPA PRESS

MADRID, 15 Ag. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha acusat el president Pedro Sánchez de "demagògia profundament inhumana" amb l'Open Arms doncs fa un any, nouvingut a la Moncloa, defensava el contrari del que avui aplica. "El 'buenismo' pot ser cruel", ha comentat.

En declaracions a Europa Press, Álvarez de Toledo ha contrastat l'actitud que manté actualment el Govern socialista amb l'Open Arms i el que deia el PSOE a l'oposició, exigint a Mariano Rajoy que acollís els immigrants rescatats per l'ONG, o en els seus primers dies a la Moncloa, quan fa un any va organitzar l'arribada a València de l'Aquarius que Itàlia i Malta es negaven a deixar atracar.

"És una prova que la demagògia pot ser profundament inhumana i el 'buenismo', profundament cruel --ha resumit--. El que es defensava fa un any amb tanta propaganda de sobte s'amaga sota la taula i es defensa el contrari perquè s'està en el poder".

LI FALTA VALENTIA PER ANAR DE CARA

Al seu judici, Pedro Sánchez va utilitzar aquesta "demagògia inhumana" i aquest "'buenismo' cruel" quan estava en campanya i en els seus primers dies de Govern, però quan ha hagut de gestionar aquest assumpte "no ha tingut ni la valentia d'anar de cara i explicar el seu canvi de posició".

Álvarez de Toledo considera que amb la immigració "cal tenir una actitud racional i compaginar la humanitat amb la legalitat", així com "evitar una tendència molt perillosa, que és la col·lectivització: prendre els immigants com un col·lectiu, que uns criminalitzen com a col·lectiu i uns altres santificen com a col·lectiu".

Per a la dirigent del PP, "cal entendre que els immigrants són individus també", per la qual cosa aconsella "un enfocament de considerar l'immigrant com a persona". "És un camí a explorar en política, però els extrems són dreceres fàcils", es lamenta.