El portaveu del Govern basc aposta per indultar els condemnats del procés, tot i que només és la seva opinió personal

Publicat 7/1/2020 13:59:20CET

VITÒRIA, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Govern Basc, Josu Erkoreka, ha afirmat que la investidura de Pedro Sánchez com a president, si finalment es produeix aquest dimarts, serà una "bona notícia", perquè permetrà formar un govern que afronti els "desafiaments estructurals" de l'Estat espanyol en matèria autonòmica, social, política i institucional.

Erkoreka, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació després de la reunió setmanal del Consell de Govern, ha afirmat que la investidura del candidat socialista seria un "pas positiu", perquè suposaria posar fi a deu mesos d'"incertesa i interinitat" a Espanya.

A més a més, ha considerat que la formació d'un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem permetria obrir un període de "diàleg", en el qual seria possible afrontar els "desafiaments estructurals" de l'Estat en matèria autonòmica, social, política i institucional.

En resposta a la pregunta d'un periodista, també s'ha referit a la proposta dels comuns perquè el govern del PSOE i Unides Podem indulti els dirigents catalans condemnats per delictes relacionats amb el procés independentista, si bé ha precisat que es tracta només de la seva opinió "personal", i no la de l'executiu de coalició que integren el PNB i el PSE-EE.

De fet, el conseller d'Habitatge, Iñaki Arriola (PSE), que ha acompanyat Erkoreka en la roda de premsa, ha rebutjat "pressuposar" res pel que fa a aquesta qüestió, encara que s'ha mostrat partidari d'impulsar mesures que facilitin el diàleg.

Contador