Publicat 4/4/2019 16:10:44 +02:00CET

El portaveu dels bisbes s'oposa al "dret a decidir" de Catalunya perquè "no és moralment legítim"

La Iglesia española contempla incluir en su protocolo contra abusos la obligació
CEE - Archivo

MADRID, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general i portaveu de la Conferncia Episcopal Espanyola (CEE) i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, convida els espanyols, que estan convocats a les urnes el proper 28 d'abril, a afavorir amb el seu vot la "cultura de la trobada" i s'oposa al "dret a decidir" de Catalunya perqu considera que "no és moralment legítim".

Així ho indica en un article d'opinió publicat per la revista de la Conferncia Episcopal Espanyola 'Ecclesia' sota el títol 'Ante las próximas elecciones', en el qual recull deu indicacions per als votants de cara a les eleccions generals del proper 28 d'abril.

El set punt es refereix a l'autodeterminació de Catalunya en el qual el secretari general dels bisbes assegura que "el dret a decidir no és moralment legítim".

"Tant en el camp de la identitat nacional com en el de la identitat personal, l'anomenat 'dret a decidir' no és moralment legítim en si mateix, perqu suposaria l'absolutització de la voluntat de poder desvinculada de la moralitat del contingut de la decisió i del marc social i institucional on es prenen les decisions", subratlla.

A més, afegeix que, "si l'ambient cultural en el qual es promou, de manera acrítica, aquesta autodeterminació est dominat per emocions i sentiments, el risc de decidir en contra de la dignitat de la persona, de la justícia i del ben comú és molt alt". "S'entronitzen els sentiments i es reclamen com drets", adverteix.

Per aix, considera que els "greus problemes en l'organització territorial de l'Estat" demanen als catlics i a tots els ciutadans "afavorir la cultura de la trobada", entenent per aquesta cultura la que es desenvolupa "dins de la llei i de les institucions comunament acceptades, en l'horitzó dels desafiaments globals que afecten les nacionalitats i regions d'Espanya".

MATRIMONI I ANIMALISTA

D'altra banda, el bisbe també convida els votants a tenir en compte que el partit polític al qual van a votar defensi el matrimoni entre un home i una dona i no defensi l'equiparació dels animals als humans en dignitat i drets.

"És important una comprensió antropolgica respectuosa del significat esponsal de la diferncia sexual i el seu vincle amb la transmissió de la vida que impregni l'educació i l'acció social. És preocupant la reducció de la persona a individu d'una espcie animal més i la confusió entre el necessari respecte i cura dels animals i la seva incipient equiparació en dignitat i drets amb la persona humana", subratlla Argüello en el tercer punt del seu text.