Publicat 01/05/2021 11:35CET

El Port Vell de Barcelona celebra el seu trentè aniversari amb el repte de repensar-se

Portada del llibre 'El Port Vell de Barcelona', editat per commemorar el trentè aniversari de la infraestructura
PORT DE BARCELONA

La infraestructura s'ha d'adaptar a les noves necessitats i avançar cap a un futur 'smart'

BARCELONA, 1 maig (EUROPA PRESS) -

El Port Vell de Barcelona celebra aquest any el seu trentè aniversari amb el repte de "repensar-se i adaptar-se" a les noves necessitats de la ciutadania i avançar cap a un futur 'smart', segons la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, en un llibre editat per commemorar l'efemèride titulat 'El Port Vell de Barcelona'.

El document, escrit per Joan Alemany Llovera, repassa la història del Port Vell des dels seus inicis i fins a just abans de la pandèmia de la covid-19, a més de presentar els grans reptes que té la infraestructura en els propers anys.

A més, inclou un altre llibre --'La Gènesi del Port Vell'--, escrit per Pere Caralps Riera, que exposa la creació del Port Vell, des de la generació de la idea fins als òrgans de govern, el Pla Especial o les demandes a les quals va haver de fer front.

Conesa aprofita el pròleg per apuntar que la infraestructura s'ha de "desenvolupar mantenint l'atractiu cultural" per convertir-se en un focus de coneixement i talent del sector nàutic i marítim.

A més, apunta que s'ha de convertir en un referent en innovació que sigui "inclusiu amb el conjunt de la ciutadania i, molt especialment, amb els barris del seu entorn" i amb els operadors que treballen al territori.

INVERSIÓ DE 37.848 MILIONS DE PESSETES

La reconversió del Port Vell, iniciada entre el 1990 i el 1991, va suposar una inversió total de 37.848 milions de pessetes, l'equivalent a 227,5 milions d'euros.

La major part de la inversió, 29.370 milions de pessetes (176,5 milions d'euros) va ser inversions privades, mentre que la resta la van sufragar les administracions públiques.

La construcció del World Trade Center, amb una inversió de 13.720 milions de pessetes (82,46 milions d'euros), i de l'Aquari de Barcelona, amb 3.600 milions de pessetes (21,64 milions d'euros), van ser les més altes que es van fer.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés