Publicat 19/12/2019 18:20:54 +01:00CET

El Port de Tarragona invertirà dos milions a reformar el seu museu

Imatge virtual del museu reformat del Port de Tarragona
PUERTO DE TARRAGONA

TARRAGONA, 19 des. (EUROPA PRESS) -

El Port de Tarragona invertirà dos milions d'euros a reformar el seu museu amb la rehabilitació integral de l'edifici que durarà 10 mesos, afectarà una superfície de 2.600 metres quadrats construïts i permetrà l'augment de la superfície expositiva en uns 600 metres quadrats.

Les obres finalitzaran el novembre del 2020 i obligaran a traslladar provisionalment una part de l'exposició del museu a l'espai de l'Embull 2 del Moll de Costa, ha informat l'enclavament portuari aquest dijous en un comunicat.

El projecte de reforma de l'edifici preveu la millora de l'envolupant de l'edifici, la substitució de la coberta existent per millorar les capacitats tèrmiques del conjunt i la reforma dels espais interiors.

La intervenció també consistirà en la instal·lació d'un sistema de climatització de tota la nau, inexistent fins al moment, per millorar la confortabilidad interior.

A més, es preveu fer una reordenació de totes les oficines del museu, així com l'execució de nous espais d'emmagatzematge o per a la realització d'activitats dirigides i tallers.

Es crearà un musealització nova que valori el patrimoni portuari i marítim del museu i, alhora, incorpori nous formats participatius i espais.

L'objectiu del Port de Tarragona és fer coincidir la clausura del programa commemoratiu del 150 aniversari del Port amb la reobertura del museu.