Publicat 12/2/2019 18:38:41 +01:00CET

El Port de Tarragona duu a terme un simulacre per verificar el Pla Interior Marítim

El Port de Tarragona ha dut a terme un simulacre del Pla Interior Marítim
PUERTO DE TARRAGONA

TARRAGONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El Port de Tarragona ha dut a terme aquest dimarts un simulacre per activar i verificar el Pla Interior Marítim (PIM) i comprovar el desplegament de barreres oceniques, connexions i temps d'acció.

El simulacre, que ha durat de les 8.00 a les 13.30 hores, ha consistit en la simulació d'un abocament de 200 litres de cru procedent d'un buc durant la seva operativa de descrrega, ha informat l'enclavament portuari en un comunicat.

L'exercici també ha servit per analitzar les mesures de protecció de les installacions porturies, així com per fer el seguiment i la coordinació de les actuacions dels diferents grups, i amb aix verificar el bon funcionament de les comunicacions.

En les proves, a més del Port de Barcelona i Capitania Marítima, han participat Salvament Marítim (Sasemar), el Parc de Resposta de Contaminació Marina (PRCM), la Creu Roja, la Gurdia Civil i Protecció Civil.

La capitana marítima, Núria Obiols, i el director de Desenvolupament Corporatiu i Sostenibilitat de l'Autoritat Porturia de Tarragona, Joan Basora, han coordinat les actuacions i la mobilització dels mitjans humans i materials del simulacre.

Tant Obiols com Basora han posat en valor el Port de Tarragona com exemple a seguir per part de la resta de ports de l'Estat com a enclavament pioner en simulacres d'emergncia petroquímica.