Publicat 27/4/2020 16:45:16 +02:00CET

El Port de Tarragona adopta mesures de liquiditat per 25 milions per al sector

Port de Tarragona
PUERTO DE TARRAGONA

   TARRAGONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Port de Tarragona adoptarà mesures econòmiques per valor de 25 milions d'euros per reactivar els sectors logístic i portuari davant la crisi del coronavirus, que consistiran en injeccions de liquiditat, ajornament de pagaments i rebaixa de taxes d'ocupació, entre unes altres.

   Aquestes iniciatives es prendran a l'empara del Reial decret Llei 15/2020: "S'obre la porta a donar continuïtat a les mesures ja preses per part del Port per mitigar l'efecte negatiu del Covid-19 en la comunitat portuària i el territori", ha afirmat en un comunicat el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

   En primer lloc, el Port va decidir avançar pagaments a proveïdors el primer dia d'entrada en vigor de l'estat d'alarma, la qual cosa segons Cruset ha permès injectar en 40 dies 5,4 milions d'euros de liquiditat, beneficiant a 370 empreses.

   Posteriorment, l'enclavament portuari va allargar el termini de pagament de les taxes i va mantenir el ritme d'execució de projectes, com el Moll de Balears.

   Ara impulsarà noves mesures que Cruset ha avançat suposaran una rebaixa en els ingressos del Port de Tarragona, si bé no afectaran a inversions prioritàries com el Moll de Balears o la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL).

   Entre les noves mesures figuren fins a 10 milions en bestretes de liquiditat, ja que als 5,4 milions injectats fins ara s'han de sumar altres 4,6 milions d'euros de pagaments avançats que es faran fins al 30 de juny.

   A més, s'ajornarà el pagament de taxes portuàries, sense interessos i sense haver de presentar garanties, una mesura que representarà una altra injecció de liquiditat per a les empreses de 13,2 milions en liquidacions corresponents a serveis portuaris.

   El Port de Tarragona també està estudiant una rebaixa de la taxa d'ocupació de fins al 20%, especialment en les concessions més afectades per la pandèmia i que acreditin haver experimentat un impacte significativament negatiu en la seva activitat.