El Port de Barcelona va guanyar 44 milions el 2019, un 18% menys per despeses no recurrents

Publicat 7/2/2020 15:33:55CET
Miriam Alaminos, Mercè Conesa, José Alberto Carbonell i Núria Burguera (Port de Barcelona)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El Port de Barcelona va tancar l'exercici 2019 amb un benefici net de 44 milions d'euros, un 18% menys respecte a l'any anterior, quan el resultat va ser de 54 milions, a causa de l'augment de les despeses no recurrents.

Així ho han explicat aquest divendres en roda de premsa la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el director general, José Alberto Carbonell.

Entre aquestes despeses no recurrents hi figura una dotació de cinc milions d'euros per fer front a diversos litigis, com el del Moll Prat del 2008; el dragatge general del Port, una actuació amb un cost de 4,3 milions que es fa cada cinc anys, i l'augment d'un 26% de l'aportació al Fons de Compensació Interportuari --1,3 milions-- per atendre les necessitats del fons de capital 'Ports 4.0' i atreure el talent en el sector logístic i portuari en el camp tecnològic.

La xifra de negocis del Port de Barcelona va ascendir a 172 milions, un 0,6% menys respecte als 174 milions de l'any anterior, mentre que el 'cash flow' ha caigut un 5%, amb 97 milions, i l'endeutament a llarg termini s'ha reduït un 9%, amb 179 milions, que representa el 12% dels fons propis.

Han destacat l'estabilitat en ingressos malgrat la rebaixa del 10% aplicada en la taxa de la mercaderia, una de les principals fonts d'ingressos i que ha suposat deixar d'ingressar uns 4,5 milions.

Quant als tràfics, el Port de Barcelona ha registrat un total de 67,6 milions de tones, un 0,3% menys: "Després d'un any 2018 excepcional en mercaderies i de venir del salt d'escala del 2017, hem aconseguit mantenir nivells i aconseguir un creixement pla", ha destacat Conesa, que ha subratllat la posició de l'encalvament com 'hub' de distribució de productes energètics.

Contador