Publicat 25/02/2021 12:49CET

El Port de Barcelona tanca el 2020 amb 17 milions de benefici, un 63% menys

La presidenta de la infraestructura, Mercè Conesa,  el directe general José Alberto Carbonell i la sotsdirectora general de l'àrea econòmica i financera, Miriam Alaminos.
EUROPA PRESS

Conesa: "No tinc cap dubte que el trànsit es recuperarà durant el 2021"

BARCELONA, 25 febr. (EUROPA PRESS) -

El Port de Barcelona va tancar el 2020 amb un benefici de 17 milions d'euros, un 63% menys que el 2019 a causa de l'aturada que ha provocat la covid-19 i les accions de la institució de suport a les empreses que formen part de la comunitat portuària per suportar la pandèmia.

La presidenta de la infraestructura, Mercè Conesa, ha presentat aquest dijous en una roda de premsa els resultats de l'exercici 2020, juntament amb el director general, José Alberto Carbonell, i la sub-directora general de l'Àrea Econòmica i Financera, Miriam Alaminos.

Conesa ha explicat que la factura de la pandèmia ha estat de 34 milions d'euros a causa de la reducció dels ingressos del Port per la caiguda del trànsit i les mesures que s'han aplicat per "suavitzar el cop de la pandèmia a les empreses".

La directiva ha destacat que els resultats econòmics del 2020 "no són comparables als d'anys anteriors" a causa de la pandèmia i ha volgut destacar la resiliència del port i les seves empreses.

A més, ha apuntat a una millora del trànsit des de finals del 2020 que s'ha consolidat durant els primers compassos d'enguany, que ha definit com "un any de palanca per a la recuperació".

"No tinc cap dubte que el trànsit es recuperarà durant el 2021", ha explicitat Conesa, que ha afegit que ja treballen per crear protocols amb la finalitat de recuperar l'activitat de creuers amb l'avanç de la vacunació.

CONTRACCIÓ DE LA FACTURACIÓ

D'altra banda, els ingressos del Port es van contreure un 20% interanual, fins a 139 milions d'euros, de manera que s'han aconseguit xifres de 14 anys enrere, segons ha explicat Alaminos.

El descens més pronunciat de la facturació prové de l'ús del Port (-25%), especialment pel cessament de l'activitat de creuers, mentre que els ingressos per concessions es van reduir un 12%, fins a 64 milions per les mesures d'ajuts a empreses.

El Port va tancar l'any amb un ebitda de 70 milions d'euros (-30%), un resultat d'explotació de 14 milions (-65%) i un resultat financer de 2,5 milions (-36%).

Així mateix, el 'cash flow' es va reduir fins a 66 milions (-32%), les inversions fins a 27 milions (-56%); el deute a llarg termini fins a 161 milions (-10%), i la tresoreria fins a 179 milions (-8%).

INVERSIONS PER AL 2021

Conesa ha explicat que les inversions del Port "no es poden frenar" i que per al 2021 està previst fer-les per un valor de 50 milions d'euros.

Entre els projectes que es duran a terme enguany es troben iniciar les obres dels nous accessos ferroviaris, ampliar el moll adossat, remodelar l'àrea pesquera i prolongar l'espigó de Sant Sebastià, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés