Publicat 19/7/2019 11:49:15 +02:00CET

El Port de Barcelona reuneix 75 organitzacions en el seu Pla de Sostenibilitat Sectorial 2018, un 19% més

El president del grup de treball de Sostenibilitat del Consell Rector de la Comunitat Portuària, Eduard Duran, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i l'adjunt a la Direcció general de Desenvolupament Corporatiu, Pedro Arellano
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

El Port de Barcelona ha reunit 75 empreses i organitzacions en el seu Pla de Sostenibilitat Sectorial 2018, un 19% més que l'any anterior.

Ho ha explicat aquest divendres en roda de premsa la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, que ha destacat la necessitat de localitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en mesures concretes.

"Recollim a nivell col·lectiu aquesta Memòria de Sostenibilitat que ha desenvolupat la comunitat portuària però que a nivell local té el compromís de desenvolupar-la", ha detallat.

Ha dit que es creu que el Port de Barcelona no està prou implicat en el creixement sostenible, cosa que ha negat: "La comunitat portuària és la primera implicada".

ODS

La presidenta ha detallat que la Memòria de Sostenibilitat és una eina que va alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

"Tenim l'oportunitat i l'obligació de generar valor econòmic, social i ambiental", ha assenyalat, en la línia dels tres eixos en els quals s'ha estructurat la tercera edició de la Memòria de Sostenibilitat Sectorial.

Entre altres qüestions, la presidenta ha destacat que un 36% de les organitzacions disposa de plans d'igualtat, que les quotes ferroviàries del Port de Barcelona són "molt més altes" que les de la resta de l'Estat, i que el 76,9% de les persones estan contractades a temps complet.

"La Comunitat Portuària, les empreses i tots els agents que treballen en l'àmbit del Port estan absolutament alineats amb els ODS per preservar aquest planeta", ha conclòs.