Publicat 22/05/2021 17:21CET

El Port de Barcelona promou l'aliança de l'Hermitage i el Liceu per un "hub cultural del mar"

El Port de Barcelona promou l'aliança de l'Hermitage i el Liceu per un "hub cultural del mar"
PORT DE BARCELONA

Aprova aquest dimecres la concessió al museu tot i que falta concretar el conveni municipal

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El Port de Barcelona ha promogut una aliança entre el Gran Teatre del Liceu i el Museu Hermitage Barcelona, que estan en converses per a la consolidació de l'espai cultural de l'enclavament portuari, "un gran hub cultural del mar", informa aquest dissabte en un comunicat.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha avançat que aquest dimecres s'aprovarà la concessió a l'Hermitage durant el consell d'administració, tot i que queda "condicionada" a la concreció del conveni entre el Port i l'Ajuntament de Barcelona i a l'acord del patronat del Liceu.

El fons d'inversió Varia, promotor de l'Hermitage, ja ha donat el vistiplau a la integració del Liceu en el projecte, amb el qual aquest últim disposaria d'espais complementaris per desenvolupar activitats artístiques, socials i formatives.

Conesa ha assegurat que la col·laboració està alineada amb la intenció de l'enclavament de "facilitar el desenvolupament d'un projecte cultural de gran interès per a la ciutat, enriquidor" i que generaria uns 380 llocs de feina, segons el Port.

El Port pretén impulsar el futur espai --que suposaria una inversió de 50 milions d'euros-- com un centre cultural multidisciplinari i transversal, amb un caràcter diferencial i amb un fort component local "arrelat" a Barcelona.

"CENTRE D'ART TOTAL"

Aquesta col·laboració fa possible un concepte de "centre d'art total", on convisquin activitats diverses i entitats de referència a Barcelona, des de representacions i programes expositius i de divulgació fins a activitats relacionades amb l'art, la cultura, la investigació i la innovació.

Es tracta de "un importantíssim catalitzador per accelerar la recuperació econòmica" de Barcelona --ha defensat Conesa-- i, una vegada signat l'acord de col·laboració es fixarà i desplegarà un pla d'actuació que establirà les actuacions a realitzar.

La col·laboració entre l'Hermitage i el Liceu està oberta a la incorporació d'altres entitats, tant públiques com privades, cosa que demostra la "voluntat d'enriquir" la xarxa cultural de Barcelona i connectar-la amb entitats, segons Conesa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés