Publicat 30/11/2023 17:36

El Port de Barcelona impulsa el "parc fotovoltaic sobre coberta més gran d'Europa"

La nau que disposarà d'una instal·lació de plaques equivalent a 15 camps de futbol
PUERTO DE BARCELONA

Preveu desenvolupar-lo per fases fins al 2026

BARCELONA, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

El Port de Barcelona ha impulsat a la seva zona d'activitats logístiques (ZAL) el "parc fotovoltaic sobre coberta més gran d'Europa" amb la instal·lació de panells a la majoria de naus existents.

La societat gestora de la zona, Cilsa, estima que en total generaran 50.000 megawatts d'electricitat a l'any, l'equivalent al consum anual de 41.250 persones, informa el port en un comunicat.

El president de la infraestructura portuària, Lluís Salvadó, ha assegurat que treballen "al màxim" per aconseguir una producció elèctrica anual d'entre 120 i 150 gigawatts per hora en edificacions i cobertes ja existents al port.

El director de logística i retail de Merlin Properties, Luis Lázaro, ha assenyalat el seu objectiu de "ser el productor d'energia fotovoltaica més gran en instal·lacions d'autoconsum" de la península Ibèrica.

El director general de Cilsa, Jordi Guerrero, ha qualificat el projecte de "forta aposta cap a la transició energètica" i s'ha decantat per proveir tots els clients amb energia verda amb la qual cobrir la totalitat de les seves necessitats operatives.

FASES

L'actuació es desenvoluparà per fases fins al 2026 i ha començat aquesta setmana amb la instal·lació de panells solars a la nau de Decathlon.

Suposa una inversió de sis milions d'euros i els dispositius ocuparan més de 91.000 metres quadrats, l'equivalent a 15 camps de futbol i al consum de més de 8.400 persones.

En segon lloc, instal·larà plaques a "diferents naus" de la ZAL Prat, amb les quals espera garantir la totalitat del consum elèctric de la zona; després, construiran les instal·lacions a la ZAL Barcelona i, finalment, a la pràctica totalitat del hub logístic.

En total, el port aspira a proveir electricitat per al consum de part de la Comunitat Portuària i el mateix port, més enllà del centre logístic.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés