Publicat 17/10/2019 18:48:03 +02:00CET

El Port de Barcelona decreta serveis mínims per a la vaga d'aquest divendres

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

El Port de Barcelona ha decretat serveis mínims per a la vaga general convocada aquest divendres pels sindicats Intersindical-CSC i IAC amb el lema 'Pels drets i les llibertats, vaga general'.

Els serveis establerts són un operador de trànsit portuari per al servei general de coordinació i control dels serveis portuaris tècnics nàutics i un altre per al servei general d'ordenació i control del trànsit marítim, ha informat el Port de Barcelona aquest dijous en un comunicat.

També ha decretat els serveis mínims de practicatge amb dos pràctics i el personal necessari per a l'"operativa total" d'una embarcació; el de servei de remolc portuari amb tres remolcadors per torn amb la tripulació corresponent i l'embarcament i desembarcament portuari amb vuit amarradores i un encarregat per torn per cada empresa prestadora del servei.

L'enclavament portuari ha decretat més serveis mínims en la recollida de residus generats pels vaixells i en el subministre de combustible als vaixells.

Quant als accessos i sortides, el Port de Barcelona ha decretat serveis mínims per garantir el 50% del funcionament dels accessos i sortides del Port de Barcelona.

L'Organització d'Estibadors Portuaris de Barcelona farà una manifestació que s'iniciarà a les 09.00 hores d'aquest divendres davant la seva seu, a la Ronda del Port.

La mobilització es desenvoluparà pels vials portuaris fins a sortir a la plaça de les Drassanes, davant el Moll de Barcelona, per anar fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona pel passeig de Colom, la Via Laietana i el carrer Jaume I.