Publicat 23/2/2014 15:23:23 +01:00CET

Pons (PP) diu que Mas "té alterat l'ordre de les prioritats"

CASTELLÓ, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP, Esteban González-Pons, ha afirmat aquest diumenge que el president de la Generalitat, Artur Mas, "té alterat l'ordre de les prioritats que corresponen a un polític democràtic".

Així ho ha manifestat a un acte del PP a Castelló per parlar de l'impacte del Corredor Mediterrani, en què ha afirmat que Espanya viu un moment important, perquè comença a recuperar-se i "cal més que mai la unitat".

En la seva intervenció, ha criticat que Mas "s'ha gastat últimament 400 milions d'euros a crear l'Agència Tributària catalana mentre que a l'últim mes hi ha 9.000 aturats més a Catalunya".

Per aquesta raó, s'ha preguntat "quants d'aquests 9.000 aturats més de Catalunya es podrien haver evitat si en lloc de gastar aquests 400 milions en una nova institució independentista s'hagués dedicat a crear feina".

Ha indicat que Mas "té alterat l'ordre de les prioritats que corresponen a un polític democràtic" i ha recordat que els polítics democràtics estan per resoldre problemes, no per crear-los.

"Estem per unir a la gent, no per separar-la, i estem per construir, no per trencar", ha recalcat.

Alhora, respecte al Corredor Mediterrani, ha qüestionat si "algú creu que la Unió Europea (UE) pensa posar molt interès a finançar-lo si Catalunya amenaça de sortir de la UE", tenint en compte que aquesta no finança infraestructures de llocs que no estan dins de la UE, ha dit.

"Si aquests polítics de Catalunya expliquen als polítics europeus que dins d'uns mesos volen fer un referèndum independentista, els polítics europeus pensaran que el Corredor Mediterrani pot esperar, perquè fer-los infraestructures als qui es volen anar no és correcte i després no es pot esperar que els polítics catalans s'alarmin si els valencians comencem a pensar que la connexió amb Saragossa és important per a nosaltres", ha assenyalat el dirigent popular.

"ELS CATALANS NO PODEN SER MAI ESTRANGERS"

Així, ha insistit que "l'unica cosa que demanen els europeus és que si demanes que et financiïn una infraestructura és que tinguis interès a quedar-te", ha afegit el popular, qui ha subratllat que "els espanyols som tots una pinya i construïm una xarxa, som família, els espanyols som família".

González Pons s'ha referit també a les empreses catalanes assenyalant que "són molt bones i estem molt orgullosos d'elles, i funcionen amb el crèdit que reben dels treballadors d'Extremadura, Galícia o Andalusia".

"Catalunya perdria sense Europa i sense Espanya, però també Espanya i Europa perdrien sense Catalunya. No veig com ho entenen els catalans: no poden ser mai estrangers perquè són germans, perquè, en el fons, tots som catalans".