Actualitzat 02/03/2015 12:22

La Policia preveu detenir 114 persones més a Còrdova, Granada i Jaén pel frau dels cursos de formació

Coche patrulla de la Policía Nacional
Foto: EUROPA PRESS

Les actuacions van dirigides contra empresaris, promotors i funcionaris i es prolongaran durant els pròxims dies

   MADRID, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional preveu detenir un total de 114 persones en la nova fase d'arrestos iniciada aquest dilluns a primera hora en el marc de la investigació del frau dels cursos de formació a Andalusia, segons han informat a Europa Press fonts policials.

   Aquestes mateixes fonts han precisat que les detencions han començat ja aquest dilluns i es prolongaran durant els pròxims dies. Les operacions estan dirigides sobretot contra empresaris i promotors, tot i que també hi ha funcionaris públics implicats.

   Aquestes actuacions van a càrrec de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i suposen la continuació de l'anomenada operació 'Edu Costa', desplegada el mes de febrer passat i que es va saldar amb l'arrest de 90 persones, la majoria d'elles també empresaris vinculats a un total de 52 empreses i promotors, tot i que també es van arrestar alguns càrrecs públics o exdirigents com l'exalcaldessa de Jérez de la Frontera, Pilar Sánchez.

   Mentre aquella fase es va realitzar només a les províncies costaneres de Màlaga, Cadis i Almeria, en aquest cas l'operatiu tindrà lloc a Còrdova, Granada i Jaén on les indagacions de la UDEF ja es trobaven judicialitzades a diversos jutjats, segons han precisat les mateixes fonts consultades.

SUBVENCIONS PÚBLIQUES

   Les actuacions estan dirigides contra els responsables d'empreses que es van beneficiar de les subvencions públiques amb compromís de contractació i sobre les quals hi ha sospites d'actuacions irregulars. Aquesta operació és el resultat de mesos d'indagacions en les quals els investigadors de la UDEF van arribar a fer prop de 3.500 entrevistes personals amb els alumnes i els professors que van impartir els citats cursos.

   A partir d'aquests treballs es va poder detectar que hi havia empreses que mentien a l'hora d'informar sobre el nombre d'alumnes als quals s'impartien els cursos o que contractaven professors amb nul coneixement sobre els assumptes a tractar.

   En ocasions hi havia empreses que arribaven a acords amb persones per contractar-les com a professors a canvi que aquests després els tornessin la meitat del sou acordat. Altres vegades els cursos ni tan sols s'arribaven a fer, segons les mateixes fonts consultades.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés