Publicat 16/10/2019 17:33:00 +02:00CET

La Policia desplaçarà més agents a Catalunya a partir del cap de setmana per fer front als aldarulls

Participants porten estelades en la manifestació de l'ANC al costat d'agents i furgons de la Policia Nacional, Barcelona, 1 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional enviarà a partir d'aquest cap de setmana més agents a Catalunya per fer front als abalots protagonitzats per grups violents d'independentistes que protesten des que el dilluns es va fer pública la sentència del procés, han informat a Europa Press fonts d'Interior.

Aquestes fonts han explicat que el reforç s'ha adoptat dins del que estava "previst" en el pla operatiu inicial dissenyat per garantir la seguretat i el lliure exercici dels drets dels ciutadans a Catalunya durant els dies posteriors a la publicació de la sentència del Tribunal Suprem.

Amb el reforç es pretén aconseguir "més seguretat en la gestió de les mobilitzacions i facilitar els relleus i el descans entre els membres del dispositiu ja desplaçats a Catalunya". Tot això, subratllen des d'Interior, "mantenint la total coordinació amb els Mossos d'Esquadra, com s'està fent fins ara".

Aquest dimecres s'ha traslladat als sindicats policials en la Prefectura Superior de la Policia que es recompensarà el "sobreesforç" d'aquests dies per fer front als altercats en un dispositiu en el qual s'està "col·laborant sense fissures" amb els Mossos.