Publicat 15/9/2019 12:48:39 +02:00CET

Podem reclama al Congrés la gratuïtat per a l'educació de 0 a 3 anys

El cabeza de lista de Unidas Podemos al Congreso, Javier Sánchez Serna
UNIDAS PODEMOS - Archivo

MADRID, 15 set. (EUROPA PRESS) -

Unides Podem demanarà al Govern espanyol, en el ple del Congrés del dimarts, la reforma de la llei d'educació per reconèixer la gratuïtat del primer cicle d'Educació Infantil i es garanteixi l'oferta suficient en centres públics per accedir a aquesta etapa.

A més, reclama una regulació del cicle, realitzant les modificacions legislatives pertinents, perquè, a pesar que no sigui una etapa d'escolarització obligatòria, s'estableixin uns ensenyaments mínims per als seus alumnes.

Els de Pablo Iglesias recorden que l'Executiu va apostar l'any 2008 per invertir en l'escolarització en el primer cicle d'Educació Infantil a través del 'Pla Educa 3' i es va aconseguir passar de 199.341 alumnes matriculats el curs 2004/2005 a 440.593 el 2014/2015.

No obstant això, "el programa va finalitzar el 2012 i no ha tornat a repetir-se", es lamenta, recordant que tampoc "han tornat invertir-se recursos" per ampliar l'oferta de places de 0 a 3 anys.

ESCASSA OFERTA PÚBLICA

Els morats reconeixen que la societat té ara un bon nivell de conscienciació respecte als beneficis d'aquesta opció educativa en aquesta etapa del desenvolupament, però denúncia que existeixen dificultats per a les famílies, com la falta de places públiques que assegurin l'escolarització gratuïta.

"Ens trobem davant una situació en la qual només les famílies que compten amb recursos econòmics suficients poden escolaritzar els seus fills i filles en centres privats, davant l'escassa oferta pública de les administracions educatives", apunta el partit en la seva iniciativa, recollida per Europa Press.

Per corroborar aquesta afirmació, Unides Podem assenyala les dades del Ministeri de Treball i Ocupació del 2014 en què es registrava un augment del 9,2% d'excedències per cures familiars, després de tres anys consecutius de baixades. D'aquest percentatge, destaquen el nombre de dones sol·licitants d'aquests permisos (7.834) davant del d'homes (637), la qual cosa, al seu judici, resulta "altament preocupant".