Publicat 5/4/2019 16:44:27 +02:00CET

Podem proposa la cessió obligatria de cases buides, un contracte "indefinit" de lloguer i una prrroga automtica

Pablo Iglesias anuncia que en caso de llegar al Gobierno indultará al hombre det
David Domench - Europa Press

MADRID, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

El partit liderat per Pablo Iglesias proposa en el seu programa electoral per a les generals del proper 28 d'abril la creació d'un contracte "indefinit" de lloguer i la cessió obligatria dels habitatges buits per crear un parc públic de lloguer, que es nodrir de 50.000 llars cada any.

L'objectiu de Podem, segons el seu programa, és "garantir un lloguer estable, assequible i segur" per assegurar la renda i l'estabilitat del contracte i "implantar un contracte d'arrendament indefinit, que establir causes clares de rescissió justificada".

I per als casos en els quals l'arrendatari sigui "especialment
vulnerable" i l'arrendador sigui un gran propietari d'habitatges, com societats immobiliries i fons voltor, el partit lila proposa que el contracte de lloguer es prorrogui "de manera automtica".

Per a Podem, el dret a l'habitatge ha de blindar-se en la Constitució i afrontar el problema com una "qüestió d'estat" perqu amb la "bombolla del lloguer", argumenten, es destina més d'un ter de la nmina a pagar el lloguer i el 80 per cent dels menors de 30 anys viuen amb els seus pares mentre hi ha 3,4 milions d'habitatges buits.

Per aquest motiu, proposen crear un gran parc de lloguer públic de preu assequible incorporant-hi 50.000 habitatges a l'any durant tota la Legislatura. Per fer-ho, proposen establir un mecanisme de cessió obligatria dels habitatges buits dels grans tenidors.

En aquesta mesura plantegen sumar sancions per impedir que s'acaparin o s'especuli amb habitatges buits i augmentar la inversió pública en habitatge fins equiparar-la a la mitjana europea. Alhora que paralitzaran i revertiran la privatització d'habitatges públics i la venda de sl públic.