Actualitzat 12/7/2019 15:23:00 +00:00 CET

Podem pregunta a les seves bases si voten 'sí' a Sánchez per a un Govern de coalició o faciliten un monocolor


Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 12 Jul. (EUROPA PRESS) -

Podem ha activat aquest divendres una consulta perquè les seves bases decideixin fins dijous vinent si han de donar suport a una investidura de Pedro Sánchez, amb un govern de coalició, la qual cosa implica un acord programàtic i d'equips, o si faciliten amb un 'sí' o l'abstenció un executiu monocolor del PSOE.

Així ho ha anunciat en una roda de premsa a la seu del partit lila la seva portaveu, Noelia Vera, qui ha justificat que s'hagi decidit preguntar als inscrits tot just ara perquè cal una setmana per fer la consulta de manera que els militants tinguin temps de debatre la seva posició en els cercles, i la direcció d'analitzar els resultats.

En concret, la pregunta que es planteja a la militància és: "Com han de votar les diputades i diputats de Podem en les sessions d'investidura de la XIII legislatura?, i se'ls dona dues opcions:

La primera condiciona el 'sí' a la consecució d'un acord per a la formació del govern de coalició que el partit ha posat sobre la taula des del començament. Literalment diu així: "Per fer president Pedro Sánchez, cal arribar a un acord integral de govern de coalició, sense vetos, en què les forces de la coalició tinguin una representació raonablement proporcional als seus vots".

En la segona possible resposta, Podem ha condensat la idea que han estat defensant els socialistes d'un govern de cooperació però sense membres del partit lila en el Consell de Ministres. "Per fer president Pedro Sánchez, n'hi ha prou amb la proposta del PSOE: un govern dissenyat només pel PSOE, col·laboració en nivells administratius subordinats al govern i acord programàtic", diu, textualment aquesta segona opció.