Publicat 22/8/2019 13:57:49 +02:00CET

Podem obligarà Pedro Sánchez a explicar al Congrés la gestió de la crisi de l'Open Arms

El presidente y la vicepresidenta del Gobierno en funciones, Pedro Sánchez y Carmen Calvo, sentados en su escaño en el Congreso de los Diputados antes de la segunda votación para la investidura del candidato socialista a la Presidencia del Gobierno y desp
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

La portaveu adjunta d'Unides Podem al Congrés, Ione Belarra, ha anunciat aquest dijous que el seu grup també demanarà la compareixença del president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, davant el ple de la Cambra baixa perquè doni explicacions sobre la gestió de la crisi de l'Open Arms.

Els grups parlamentaris del PP i Cs ja van registrar aquest dimecres un escrit en què sol·licitaven la convocatòria d'un ple extraordinari perquè el president expliqui els seus "canvis d'opinió" al voltant de la crisi del vaixell d'Open Arms.

La celebració o no d'aquesta sessió plenària es decidirà la setmana vinent en la Diputació Permanent del Congrés, que és el màxim òrgan de la cambra en període no ordinari de sessions. En aquest òrgan, el PP i Cs, juntament amb Vox, sumen 29 vots, per sobre del PSOE, per la qual cosa la posició d'Unides Podem és determinant.

EL GOVERN HA ACTUAT "MASSA TARD"

En declaracions a Europa Press, Belarra ha assenyalat que Sánchez ha actuat "massa tard" quan es tractava d'un assumpte de rescat humanitari i considera important que Pedro Sánchez acudeixi al Congrés i expliqui "per què han gestionat així aquesta crisi".

El PP i Cs volen que Sánchez expliqui en aquesta sessió plenària "els canvis en la posició del Govern respecte a la crisi migratòria al Mediterrani, la seva inacció davant l'actuació de màfies que trafiquen amb persones a la zona i quins contactes ha tingut amb altres governs de la UE aquestes setmanes sobre aquesta qüestió".

Per Belarra, el que vol el seu grup parlamentari és que no es torni a repetir un episodi d'aquest tipus i ha indicat que cal que s'aposti per un Salvament Marítim a Espanya i a Europa "que asseguri que no hi haurà ni una mort més al Mediterrani". En la seva opinió, el repte és aconseguir "una Europa social i de Drets Humans".