Publicat 13/7/2020 13:37:41 +02:00CET

Podem demana inspeccions als centres de treball de Lleida per evitar contagis

BARCELONA, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

El membre de Podem i diputat al Parlament de CatECP Lucas Ferro ha defensat que la intervenció "més eficaç" per evitar els contagis davant el rebrot del Segrià (Lleida) és la inspecció als centres de treball, perquè --com afirma-- és on s'han produït principalment.

En una conferència de premsa telemàtica de Podem Catalunya aquest dilluns, Ferro ha assenyalat la importància de tenir un programa de rastreig eficaç, i creu que el contracte de la filial de Ferrocial "ni és eficaç ni decorós".

"Si el rastreig l'ha de fer Ferrovial, el rastreig no serà viable a Catalunya", ha dit, i demana un canvi en el model que passi per les inspeccions de treball a les empreses agroalimentàries i les indústries, i no tant al carrer per l'ús de mascaretes de la ciutadania --ha dit--.

A més, ha considerat que la gestió sanitària de la fase 3 de desconfinament de les administracions ha estat --a parer seu-- un fracàs: "Es van ventilar la fase 3 en 24 hores. Entenem que cal replantejar el model d'intervenció sanitària a Catalunya".

I ha fet una crida perquè el Govern central aclareixi quin és l'àmbit d'intervenció que té Catalunya en la gestió del rebrot de Lleida i les seves competències, amb l'objectiu de "no arribar a paradoxes".

ELECCIONS BASQUES I GALLEGUES

Sobre els resultats de les eleccions autonòmiques d'aquest diumenge al País Basc i Galícia, Ferro ha apuntat que "els mals resultats no ho són només per a l'organització, sinó també per a la ciutadania que no ha impedit la reelecció de Feijóo ni del PNB".

I ha fet una crida a construir una organització arrelada a la ciutadania i els moviments de cada territori, i defensa postular la formació a Catalunya: "L'espai En Comú-Podem és un espai estable. No som una alternativa més, sinó la garantia que hi hagi una alternativa real al Govern de Catalunya".

Contador