Publicat 16/6/2020 16:05:44 +02:00CET

Podem defensa que el programa de govern amb el PSOE "està molt ben adaptat a la situació actual"

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, al Congrés
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 16 juny (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha defensat aquest dimarts que l'acord programàtic que van signar amb el PSOE per conformar el govern de coalició "està molt ben adaptat a la situació actual" per fer front a la pandèmia, i que "com tots els acords s'ha de complir", tot i que això no està renyit amb tenir "flexibilitat".

Així ho ha assegurat en la conferència de premsa que ha ofert al Congrés després de la Junta de Portaveus, quan li han preguntat per les declaracions que ha fet la portaveu del Govern central, María Jesús Montero, sobre la necessitat de "modular" el full de ruta de l'executiu i "adaptar" el programa.

Montero s'ha pronunciat així quan li han preguntat si atendran les peticions que plantegen els empresaris en la cimera que ha organitzat la CEOE, o si tan sols seguiran l'acord programàtic que van assolir al desembre el PSOE i Unides Podem per formar la coalició.

Segons Echenique, "és obvi que després de la pitjor epidèmia en 100 anys, un ha d'analitzar què havia acordat prèviament", perquè tant Unides Podem com el PSOE es van presentar a les eleccions amb programes escrits "sense conèixer els efectes econòmics i socials que tindria una epidèmia tan greu".

En aquest sentit, ha assenyalat que això "exigeix" tenir "flexibilitat", però alhora ha volgut deixar clar que "l'acord de govern que van signar Unides Podem i el PSOE, d'una banda, és un acord que com tots s'ha de complir, i en segon lloc, està molt ben adaptat a la situació actual".

"És un acord progressista, que parla d'enfortir l'estat del benestar, de modernitzar el sistema productiu i que parla d'una reforma fiscal progressiva. En aquest sentit, i més enllà de la flexibilitat que evidentment haurà de tenir l'executiu en aquests moments d'excepcionalitat, pensem que l'acord de govern és un bon punt de partida", ha afirmat.

Contador
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista