Publicat 20/1/2019 10:44:16 +01:00CET

Podem Barcelona no far primries de partit i participar en les de BComú

La regidor del districte de Sants-Montjuc, Laura Pérez
AJUNTAMENT DE BARCELONA - Archivo

Laura Pérez recorda que van codissenyar el reglament de BComú i tenen l'aval de Podem

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

Podem Barcelona no celebrar primries internes per a les eleccions municipals a la ciutat, per sí participar en les primries de BComú, partit del que formen part i al costat dels quals van construir un reglament que proposava un procés de primries de totes les formacions que conformen BComú (de la qual Podem Barcelona ja forma part), ha declarat Europa Press la secretria general de Podem Barcelona, Laura Pérez.

En les coalicions que realitza Podem al llarg de l'Estat, sol celebrar primer unes primries prpies i després els crrecs escollits s'integren en un projecte que suma diverses sigles polítiques.

"Un dels trets més positius de la confluncia a Barcelona és que s'ha treballat des del primer moment amb aquest esperit confluent i, per tant, a anar dissolent d'alguna manera les perspectives més partidistes per, d'una manera generosa, comenar a construir projectes de ciutat com el de BComú", ha defensat.

Ha aclarit que BComú posa el focus en el "model de ciutat" i ha assegurat que ja ho ha demostrat en els seus quatre anys de govern a l'Ajuntament de la capital catalana.

Ha assegurat que Podem Barcelona "té claríssim" que l'objectiu és revalidar la victria en les municipals de maig i governar l'Ajuntament de Barcelona per poder fer polítiques per a la gent.

Ha insistit que els comicis seran complicats, amb uns 'lobbies' que assegura que no l'hi han posat "gens fcil" i amb un context catal on hi ha dirigents polítics empresonats.

"És hora d'apostar per una candidatura que lidera indubtablement Ada Colau i per apostar per un procés de confluncia que ja ha definit el seu reglament de primries, que ja ho est executant, de fet", ha explicat en referncia a les trobades ciutadanes que la prpia alcaldessa realitza a la ciutat.

Ha destacat que en aquestes trobades, on s'aborden també les apostes electorals, "també est participant Podem Barcelona i la seva militncia; est escoltant activament, perqu se sent part del projecte" iniciat a la ciutat.

"També hem participat en la votació del reglament i per tant ho sentim el nostre i aquest és l'espai on hem de definir quins són les llistes electorals que ens ajudaran a guanyar l'Ajuntament de Barcelona, que és l'objectiu primordial", ha concls.

L'AVAL DE PODEM I DE PODEMOS

Fonts de Podem han explicat a Europa Press que la decisió de Podem Barcelona compta amb l'aval tant de Podem Catalunya com de l'Executiva estatal del partit, concretament del secretari d'organització, Pablo Echenique, que entenen la "idiosincrsia" del cas de Barcelona.

Pérez afegeix que políticament "s'ha ents l'excepcionalitat del cas de Barcelona i així s'ha tractat en els últims mesos", per la qual cosa Podem Barcelona no apareix en el document que inclou les primries de cara a les municipals.

"En l'última ronda de primries, Barcelona es tracta com una excepció, bsicament perqu ja tenim el reglament de primries. I el reglament de primries és el de BComú", ha resolt.

Ha recalcat que BComú és "un model d'xit", per ha afegit que aix no vol dir que en tots els llocs funcioni de la mateixa manera ni que els equilibris siguin els mateixos.

"Sense l'arrogncia de dir que és un model que han de copiar altres espais, crec que que és un model que funciona i que pot ajudar a construir qualsevol tipus de confluncia", ha sostingut.