Publicat 6/2/2020 15:40:31CET

Podem aplaudeix la reunió de Sánchez i Torra i reivindica que ha apostat pel diàleg "des del començament"

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias.
Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

Podem ha desplegat una campanya a les xarxes socials per celebrar el començament de la via del diàleg a Catalunya que, a parer seu, suposa l'"agenda per al retrobament" que ha plantejat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha reivindicat que aquesta ha estat "l'aposta d'Unides Podem des del començament".

"Resoldre el conflicte polític a Catalunya per la via del diàleg ha estat l'aposta d'Unides Podem des del començament. Ha costat arribar fins a aquí. Parlem d'un futur junts, sense imposicions", assegura el partit morat en un dels missatges que ha difós a Twitter.

En aquesta línia, el secretari general de Podem i vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha aplaudit que, "després d'anys sense dialogar", aquest dijous s'hagi obert "una nova oportunitat" per gestionar el conflicte català "amb intel·ligència i empatia".

"Sempre ho hem dit: el diàleg i la fraternitat han de ser el camí a seguir per retrobar-nos, per tornar a la política, per trobar solucions", ha defensat per la seva banda la 'número dos' de Podem i ministra d'Igualtat, Irene Montero.

"MASSA ANYS" D'ENFRONTAMENT

Per altra banda, el portaveu al Congrés, Pablo Echenique, ha celebrat que "ara Espanya obre una etapa de diàleg i reconciliació", després que, "durant massa anys", els uns i els altres hagin intentat "enfrontar els pobles d'Espanya tirant gasolina als conflictes i mirant de trencar la convivència entre les persones". "Això s'ha acabat", ha celebrat.

"Ara hi ha un govern a Espanya que aposta decididament per la reconciliació i el retrobament. El diàleg i la negociació amb la judicialització de la política", ha assegurat el secretari de Comunicació de Podem i director de Comunicació de la Vicepresidència d'Iglesias, Juanma del Olmo.

El partit morat insisteix, doncs, en què ha estat el Govern de coalició conformat pel PSOE i Unides Podem el que per fi ha aconseguit que s'imposi el diàleg, davant de la judicialització i l'enfrontament per resoldre el conflicte català.

Contador