Publicat 3/10/2019 16:25:08 +02:00CET

El PNB retreu a Sánchez el seu discurs "agressiu" amb Catalunya i l'acusa de fer electoralisme amb el 155

Jokin Bildarratz
PNV - Archivo

BILBAO, 3 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PNB al Senat, Jokin Bildarratz, ha retret aquest dijous al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, el discurs "agressiu" que manté amb Catalunya i l'ha acusat de fer "electoralisme" amb la seva apel·lació al 155.

En una entrevista a Euskadi Irratia, Bildarratz ha dit que no es donen les condicions per aplicar aquest precepte de la Constitució perquè "ni el Govern ni el Parlament de Catalunya han incomplert cap llei". "Sánchez sap que no es compleixen les condicions per aplicar el 155, però li interessa electoralment", ha considerat.

A més, ha apuntat que, amb "el Govern de l'Estat en funcions i les Corts dissoltes, no hi ha la possibilitat d'aplicar l'article que suposaria la intervenció de l'autonomia de Catalunya". També ha lamentat que s'hagi proposat recórrer a la llei de seguretat nacional, quan aquesta norma "no es va fer amb aquest objectiu i no es pot utilitzar per un altre".

Jokin Bildarratz ha assenyalat que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, manté "un discurs agressiu, al contrari del que va fer servir en la moció de censura, en què va parlar de diàleg, acostament i va utilitzar paraules positives".

Així mateix, ha advertit que "l'única cosa que s'aconsegueix apel·lant a l'article 155 és escalfar encara més la tensió que ja existeix", i ha afegit que, si vol solucionar el problema català, hauria de trucar al president, Quim Torra, i als partits polítics per "reconduir les relacions".

Bildarratz espera que, després de la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, tots els partits "siguin capaços d'actuar amb prudència i cerquin el diàleg".