Actualitzat 19/5/2020 15:06:35 +00:00 CET

El PNB espera una pròrroga de l'estat d'alarma "de perfil baix, 'low cost' i social"

PNV

BILBAO, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El president d'EBB del PNB, Andoni Ortuzar, espera que la següent pròrroga de l'estat d'alarma, si s'arriba a aprovar, sigui "de perfil baix", 'low cost', perquè tingui "l'efecte més lleu possible" per "tornar a la normalitat política i institucional".

En una entrevista d'Onda Vasca que ha recollit Europa Press, Ortuzar s'ha referit d'aquesta manera aquest dimarts a la pretensió del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, d'aprovar una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma.

El líder jeltzale ha criticat que la conducta de Sánchez "comença a ser un clàssic" perquè el PNB encara no té un text definitiu de la pròrroga, "com també comença a ser un clàssic" veure aquest matí una filtració de "detalls importants i rellevants de fins quan i com serà".

En tot cas, ha apuntat que en les properes 24 hores fixaran el seu posicionament. "Nosaltres hem estat molt crítics amb l'estat d'alarma, però no hem volgut posar bastons a les rodes perquè ningú no pogués dir que per culpa nostra no es pot lluitar contra el virus", ha afegit.

Ortuzar ha recordat que fa temps que el seu partit adverteix que l'estat d'alarma, tal com es va concebre, "ja no té gaire sentit i ha de canviar". "Hem d'anar cap a un estat d'alarma de perfil baix, de 'low cost', social i per al sistema institucional autonòmic", ha dit.

El líder jeltzale ha recordat que el vot dels diputats del PNB són "necessaris", però no "suficients". "També cal el suport d'altres forces polítiques i suposo que el govern ha temptat diverses opcions per veure amb quines pot conformar aquesta majoria", ha indicat.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 4. 4

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants