El PNB diu als partits espanyols que no guanyaran els sobiranistes catalans "per esgotament" i demana reflexió

Publicat 12/9/2019 12:42:28CET
El portavoz del PNV en el Congreso de los Diputados, Aitor Esteban,  interviene en la sesión de control al Gobierno en funciones, en Madrid (España) a 11 de septiembre de 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

BILBAO, 12 set. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, ha afirmat que les forces sobiranistes catalanes han de reflexionar però també ho han de fer els partits polítics i la judicatura espanyola, perquè "no venceran l'altre per esgotament".

Davant la menor participació en la Diada i en ser preguntat, en una entrevista a RNE, per si s'ha d'obrir una nova etapa a Catalunya, ha afirmat que cal "buscar una solució política".

Esteban ha assegurat que les forces sobiranistes han de fer una reflexió de la realitat i la situació, però evidentment "la classe política espanyola, els grans partits polítics espanyols, la judicatura espanyola hauran de fer també una reflexió sobre tot això".

"Això no consisteix a guanyar l'altre per esgotament perquè els independentistes catalans no desapareixeran, podrà haver-hi moments, però el problema persistirà. A Euskadi la cosa està tranquil·la i mirem que les coses vagin d'una manera raonable, però és un assumpte que també s'haurà d'abordar en el futur", ha manifestat.

Per tant, no creu que funcioni la tàctica d'"esgotar-los pel pas del temps, per mera inanició" perquè "aquest sentiment i aquest ressentiment és aquí". Per això, ha indicat que cal ser "intel·ligent políticament" i afrontar la solució per buscar un acord.

Pel que fa als incidents que es van produir durant la Diada i l'atac contra un equip de RTVE, Esteban creu que el procés ha estat "pacífic" i no hi ha hagut incidents destacables, que va ser en els moments finals quan va començar a haver-hi alguns incidents.

Al seu judici, l'actitud dels CDR "jo ja la conec, i és una mini kale borroka", si bé creu que "no tenen res a veure i, afortunadament, són incidents aïllats", per la qual cosa no es pot parlar d'una "situació de tensió, violenta". "Aquestes actituds són condemnables i no beneficien la causa sobiranista i independentista", ha indicat.