El PNB demana a ERC i al PDeCAT no "enrocar-se en paraules o gestos" i "elevar la mirada" per tramitar els pressupostos

Publicat 13/2/2019 12:28:43CET
Aitor Esteban
Oscar del Pozo - Europa Press

MADRID, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

El PNB ha reclamat a ERC i al PDeCAT no "enrocar-se en les paraules o en els gestos", creu necessari "prendre decisions i elevar la mirada amb perspectiva a mitjà i llarg termini, més enllà d'alleujaments personals i col·lectius" per permetre la tramitació al Congrés del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat del 2019.

Així, el seu portaveu al Congrés, Aitor Esteban, ha assenyalat a aquestes formacions, durant el debat de totalitat dels comptes que "en una negociació sempre cal mirar de reconèixer quins són els límits de l'interlocutor i saber gestionar els temps".

"No es pot estar pensant sempre en què diran; enrocar-se en les paraules o en els gestos pot ser el més còmode, però moltes vegades no és precisament la manera de ser més fidel amb el que es vol defensar", ha asseverat Esteban, que ha reivindicat que "el contingut ha de prevaler sobre el continent".

En aquest sentit, ha manifestat que comparteix que els catalans "han de poder" votar en un referèndum, perquè així ho "volen majoritàriament", i que els líders independentistes, que "fa més d'un any que estan en presó provisional incomprensible, haurien d'estar en llibertat i sense càrrecs", però que "en política cal una mica més que tenir la raó perquè les coses passin".

"SÍMBOL" ENTRE QUI APOSTA PEL DIÀLEG O LA IMPOSICIÓ

"No n'hi ha prou simplement amb desitjar-lo i invocar-lo", ha asseverat, i ha destacat que "els moviments que s'adopten un dia poden determinar la direcció que poden prendre els esdeveniments futurs" i que aquests "allunyaran o acostaran" un a les seves "aspiracions". "Hi ha qui pensa que com pitjor, millor, però mai no és així, i menys per al feble", ha assenyalat.

Per això, en entendre el "moment emocional" pel judici als líders del procés, creu que "per a Euskadi, Catalunya i la democràcia, el més adequat és votar en contra" de les esmenes de totalitat i que els pressupostos prossegueixin amb la tramitació.

"La votació pot suposar un símbol, una disjuntiva entre els que entenem que el diàleg és la millor manera d'arreglar els conflictes i els que entenen que tot es pot fer a cop d'imposició", ha dit.