Publicat 6/5/2020 9:09:53 +02:00CET

El PNB confirma que votarà a favor de la pròrroga de l'estat d'alarma

El lehendakari, Iñigo Urkullu
ARRAZOLA / MIKEL ARRAZOLA

MADRID, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El Partit Nacionalista Basc ha confirmat a primera hora d'aquest dimecres que votarà a favor de la pròrroga de l'estat d'alarma en el ple del Congrés després d'haver "rebut la confirmació oficial de La Moncloa" que el Govern central accepta la seva proposta.

La formació jeltzale ho ha confirmat en una anotació a Twitter que ha recollit Europa Press, en la qual ha celebrat que és "una gran notícia" que l'executiu "hagi accedit a acordar amb cada comunitat aspectes clau en la lluita contra la pandèmia com la circulació de persones o mesures de contenció".

Alhora, el partit s'ha mostrat satisfet perquè aquestes mesures les podrà aplicar, tal com apunten, el lehendakari, Iñigo Urkullu. "Ens felicitem així mateix perquè el Govern central coadjuvarà en les eleccions que puguin convocar els parlaments de les comunitats autònomes", han afegit.

Finalment, la formació basca ha assegurat que "també és un motiu de satisfacció que els municipis que constitueixen enclavaments rebran el tractament propi de la província o territori històric que els circumda", perquè "garanteix un millor servei i una atenció més pròxima als qui els habiten".

El PNB ha confirmat d'aquesta manera el seu suport a la pròrroga de l'estat d'alarma unes hores després que l'executiu i Cs anunciessin un altre acord de manera paral·lela. Així, la votació tirarà previsiblement endavant i l'estat d'alarma es prorrogarà fins el proper 23 de maig.