Publicat 11/3/2019 13:35:26 +01:00CET

El PNB analitzar aquest dilluns la decisió del PDeCAT d'acceptar que Puigdemont encapali les llistes de JxCat

Ramiro González
ONDA VASCA - Archivo

BILBAO, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Executiva del PNB analitzar aquest dilluns la decisió del PDeCAT d'acceptar que l'expresident de la Generalitat catalana Carles Puigdemont encapali les llistes de JxCat en les eleccions europees, la qual cosa allunyaria, en principi, la possibilitat de tancar una aliana electoral amb els jeltzales.

El diputat general d'laba i candidat a la reelecció, Ramiro González, així ho ha explicat en una entrevista de Radio Vitoria recollida per Europa Press, en la qual ha recordat que el PNB "ha concorregut tradicionalment en coalició en les eleccions europees, i la seva intenció és i era tornar-hi a concórrer en coalició" amb els exconvergentes catalans. "Aquest és un canvi que caldr analitzar i caldr estudiar", ha subratllat.

González ha assenyalat que l'EBB del PNB, en la reunió d'aquest dilluns, haur d'estudiar aquesta qüestió. "La meva opinió és que cal respectar la decisió dels catalans, que evidentment Euskadi no est seguint el camí catal en absolut, que el camí que est seguint el PNB respecte a l'autogovern és obtenir el millor acord possible dins del nostre país i, després, aconseguir que aquest acord porti a una modificació del nostre autogovern aprovat a Madrid", ha indicat.

En aquest sentit, ha apuntat que el PDeCAT "segueix un camí diferent". "Evidentment, aix que passar i es decidir aquest diumenge, suposa una dificultat per renovar aquesta coalició", ha indicat. En tot cas, ha assenyalat que l'executiva haur d'adoptar una decisió, "que vindr condicionada per les decisions que prviament ha pres el PDeCAT".

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 4. 4

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus

 5. 5

  El PDeCAT avisa que no es pot militar en un altre partit alhora, tampoc Puigdemont