Publicat 12/2/2019 11:32:19 +01:00CET

El PNB afirma que segueix a l'espera que el PDeCAT decideixi la seva fórmula per concórrer a les europees

Itxaso Atutxa (PNB)
PNV

BILBAO, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del BBB del PNB, Itxaso Atutxa, ha afirmat que segueix a l'espera que el PDeCAT decideixi la seva fórmula per concórrer a les europees de cara a poder tancar una coalició amb aquesta formació.

En una entrevista a Onda Vasca, recollida per Europa Press, ha assenyalat que divendres passat, amb motiu de la reunió a Bilbao del Partit Demcrata Europeu, van coincidir amb els representants del PDeCAT que van acudir a la cita i segueixen "parlant" de l'assumpte.

Segons ha explicat, el PDeCAT encara no ha decidit com concorrer a les eleccions, "si com a PDeCAT, i en unió amb el PNB dins de la Crida, o només com a Crida". "Fins que els catalans aclareixin aquest pas, no podem prendre una altra decisió", ha afegit.

Atutxa ha indicat que el PNB ha elegit la seva llista, que est encapalada per Izaskun Bilbao i és una candidatura de 60 persones "per introduir o no en altres coalicions". "El nostre acord amb els canaris segueix aquí, i no podem negar que ens encantaria anar-hi en coalició amb el PDeCAT, una iniciativa que ha estat molt bona per a nosaltres en convocatries anteriors", ha afegit.

Preguntat per si podria sorprendre que concorrin en la mateixa llista el PDeCAT i CC, que ha indicat que no concorrer a les europees en el mateix espai electoral que aquesta formació, creu que dependr de la persona que designi el PDeCAT per ser cap de llista "i aix faria variar l'opinió dels canaris".