Publicat 8/10/2019 14:28:24 +02:00CET

Una plataforma informàtica fomenta pràctiques sostenibles dels petits empresaris turístics

La UAB
UAB - Archivo

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 8 oct. (EUROPA PRESS) -

Un equip d'investigació internacional, liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha desenvolupat una plataforma informàtica que fomenta pràctiques sostenibles dels petits empresaris i microempreses turístiques.

Es tracta de 'Sustain-T' (Sustainable Tourism through Networking and Collaboration) i que pretén, a més de millorar la sostenibilitat, millorar també les habilitats en xarxa per establir noves aliances i implementar aquest tipus de mesures a partir d'iniciatives conjuntes, ha informat aquest dimarts la UAB en un comunicat.

La plataforma conté material educatiu per a l'autoaprenentatge, estructurat en diverses temàtiques: sostenibilitat econòmica, social, mediambiental i cultural, així com elements per auditar les companyies i per aplicar recursos i idees.

El projecte ofereix eines per substituir la falta de recursos en formació i treball perquè cada vegada hi hagi més petits empresaris compromesos amb el medi ambient i aquells que demostrin "viabilitat econòmica" tinguin visibilitat per incorporar aquestes noves pràctiques.

També va adreçat a proveïdors de formació professional i a estudiants interessats en el turisme sostenible, perquè pot ser utilitzat per més de 25.000 empreses del sector, centres formatius i institucions acadèmiques.

La iniciativa estarà activa, com a mínim, els propers cinc anys i hi han participat institucions i empreses d'Espanya, Itàlia, Portugal, Bulgària, el Regne Unit i Hongria.

Europa representa el 40% del mercat turístic mundial i hi ha nombrosos informes que constaten una falta de formació en matèria de desenvolupament sostenible de la mà d'obra del sector.