Publicat 28/01/2015 18:54

La plantilla de Petrus de Santa Perpètua comença una vaga contra l'acomiadament de 68 treballadors

SANTA PERPÈTUA DE MOGODA (BARCELONA), 28 gen. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors de la històrica Petrus de Santa Perpètua de Mogoda, actualment propietat del grup multinacional Esselte --amb capital estatunidenc i seu a Luxemburg-, han iniciat una vaga indefinida a partir de dijous que ve 29 de gener contra l'acomiadament de 68 treballadors i el trasllat de la producció a la Xina i Polònia.

Segons han informat fonts del Col·lectiu Ronda, que representa els treballadors, Esselte va presentar una proposta d'acomiadament col·lectiu el passat dia 19 de gener que inclou el desmantellament de l'activitat productiva de la planta, i que deixa únicament les tasques de comercialització a través d'Esselte SA, filial espanyola del grup.

Els treballadors, que es neguen a negociar qualsevol oferta econòmica i reclamen que es reconegui la viabilitat econòmica de la planta de Santa Perpètua, també farà una concentració de protesta davant de la delegació de la multinacional Esselte a Barcelona aquest mateix dijous.

"La plantilla està decidida a lluitar fins al final i demostrar que el cas de Petrus i Esselte no és el d'una empresa en dificultats obligada a acomiadar gent sinó una pura i dura deslocalització sense més objectiu que aconseguir més beneficis", han assegurat els representants del Comitè d'Empresa.

PÈRDUES I POLÍTICA COMERCIAL

La plantilla denuncia que les pèrdues dels últims exercicis al·legades per Esselte "són fruit de la mateixa estratègia de la multinacional i no tenen cap relació amb la viabilitat de la planta i la companyia".

Els treballadors afirmen que Esselte no ha fet cap inversió en els últims deu anys a Petrus i, en canvi, ha utilitzat els fons de l'empresa espanyola --amb reserves per valor de 38 milions d'euros-- per finançar altres empreses i plantes de l'entramat empresarial del grup.

En aquesta mateixa línia els treballadors recorden que des del 2009 han patit els efectes de "successius expedients de suspensió o regulació de jornada", consumint així part de la seva prestació de desocupació, de manera que si s'aplica aquesta proposta d'acomiadament col·lectiu només recuperaran un màxim de 180 dies.

"En tots els casos, Esselte sempre va traslladar als treballadors inclosos en els expedients de suspensió el caràcter transitori de la mesura i la voluntat de preservar l'activitat desenvolupada a Santa Perpètua de Mogoda", afirmen els treballadors.

L'advocat del Col·lectiu Ronda José Pérez adverteix que no es pot tolerar que "dia a dia es robi el futur industrial del país" i lamenta que es vulguin aparentar situacions d'evolució negativa dels resultats econòmics supeditant l'activitat d'una companyia com Petrus als interessos de grans grups internacionals.

"Esselte ha adquirit una empresa històrica i prestigiosa amb l'única intenció de comprar una marca reconeguda pels consumidors", comenta l'advocat, que indica que ara que la conjuntura els és favorable a causa de la reforma laboral, no tenen cap problema a tancar la producció.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés