Publicat 10/7/2019 14:23:12 +02:00CET

La planta de Seat a Martorell, primera fàbrica espanyola que rep components en dron

Seat implementa l'entrega de components per dron en la seva planta de Martorell
SEAT

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

La planta de Seat de Martorrell (Barcelona) ha estat la primera fàbrica espanyola que rep components a través d'un dron, ha informat la companyia en un comunicat aquest dimecres.

Desenvolupat pel Grup Sesé, la companyia està implementant un servei que unirà el centre logístic de Sesé d'Abrera i la fàbrica Seat de Martorell (Barcelona) utilitzant drons.

El primer subministrament de peces s'ha fet aquest dimecres, i a partir d'ara i a través d'aquest sistema, proveirà de volants i coixins de seguretat les línies de muntatge de la companyia.

El projecte pilot es fa sota la supervisió de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa) i continuarà de manera experimental amb diverses circulacions al dia.

La companyia espera que la incorporació d'aquest sistema millori l'eficiència de les línies de producció en connectar els poc més de dos quilòmetres que separen totes dues instal·lacions en només 15 minuts, un procés que es feia en camió i requeria més temps.

El vicepresident de producció i logística de la companyia, Christian Vollmer, ha declarat que l'entrega amb dron "revolucionarà" la logística, i que en el cas de Seat, reduirà en un 80% el temps de subministrament.

INDÚSTRIA 4.0

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta de la companyia per la indústria 4.0 que pretén convertir la planta de Martorell en una fàbrica més intel·ligent, digitalitzada i connectada.

L'objectiu és millorar l'eficiència, la flexibilitat i la sostenibilitat, i el subministrament amb dron, les bateries dels quals es recarreguen amb energies renovables, respon aquesta voluntat perquè suposa una reducció d'emissions de CO2 respecte al camió.