Publicat 17/1/2019 12:05:21 +01:00CET

Planas confia que el PDeCAT i ERC donin suport als PGE en la tramitació parlamentria

Esmorzar Informatiu d'Europa Press amb el ministre d'Agricultura, Luis Planas
Eduardo Parra - Europa Press

Es mostra satisfet amb la partida destinada al seu departament, més de 7.700 milions, i destaca l'augment en les assegurances agrries

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha confiat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2019 comptin amb el suport del PDeCAT i ERC en la tramitació parlamentria i s'ha mostrat satisfet amb la imatge que els comptes projecten d'un Govern espanyol que mira de preservar l'estabilitat dels comptes públics.

En els Esmorzars Informatius d'Europa Press, el titular d'Agricultura ha assenyalat que tots dos partits catalans haurien de defensar els PGE d'aquest any, perqu el curs judicial i parlamentari "no són coincidents, sinó parallels i diferents".

"Qualsevol govern ha de collocar els interessos dels seus ciutadans per sobre", ha afirmat Planas, qui ha insistit que es tracta d'uns "bons pressupostos", per la qual cosa el Govern de la Generalitat "hauria de defensar-los".

Planas ha lamentat que el PP i Cs es neguin a parlar amb el Govern espanyol sobre els comptes públics, quan són bons per a la ciutadania. "No sé per qu hi ha un rebuig de l'oposició a parlar dels pressupostos. Estem intentant estendre ponts", ha indicat.

Després d'afirmar que és una persona "austera i modesta", Planas ha assenyalat que el que li impressiona és el conjunt dels pressupostos i la imatge que ofereixen d'un govern que vol mantenir un creixement econmic sostingut i preservar l'estabilitat dels comptes públics.

"No tenim cap nim de vulnerar, sinó de complir els nostres compromisos de dficit públic. Lluitar contra la reducció del deute és un dels grans llegats que podem deixar a les properes generacions", ha afirmat Planas, qui ha ressaltat a més que els PGE tenen "un accent social molt important".

Respecte al seu Ministeri, Planas ha assenyalat que el pressupost que s'ha proposat per al seu departament, més de 7.700 milions d'euros, s'ajusta a les necessitats del sector, i ha explicat que la "gran part" procedeix dels fons europeus.

Segons ha detallat, el principal increment anir destinat a les assegurances agrries, una política en la qual Espanya és "pionera i referent" a nivell internacional. En concret, els pressupostos del 2019 recullen un increment de 30 milions d'euros en aquesta partida.

"És un sistema indit a Europa i hauríem de sentir-nos-en orgullosos", ha afirmat Planas, qui ha ressaltat que es tracta d'una "gran conquesta" en el funcionament del sector.

Així mateix, els PGE per al Ministeri d'Agricultura també recullen, segons ha explicat, increments en els recursos destinats a donar suport a les dones emprenedores, al territori rural i als joves, així com un 30% d'increment en les mesures per millorar estructures i els mercats pesquers.