Publicat 5/8/2019 14:13:11 +02:00CET

El Pla per l'impuls del Món Rural de Pimec suma més de 40 entitats adherides

Pla per a l'Impuls del Món Rural de Pimec
PIMEC

TARRAGONA, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

El Pla 2/15 per l'impuls del Món Rural de la Petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec) compta amb l'adhesió de més de 40 entitats, segons un comunicat d'aquest dilluns de la patronal.

La iniciativa va néixer com a conseqüència dels incendis de la Ribera d'Ebre i de la necessitat d'activar un debat intens i obert sobre com enfortir el sector primari i fer front a la despoblació rural, segons el comunicat.

El pla té l'objectiu de fer propostes d'aplicació real que ajudin a impulsar l'entorn rural i forestal, reactivar l'activitat econòmica i evitar que es posi en perill la sostenibilitat.

Entre les propostes, hi destaquen la necessitat de garantir la connectivitat 5G i fibra a tot Catalunya, oferir ajudes per recuperar l'activitat empresarial afectada per l'incendi, i impulsar el consum de productes de proximitat.

Algunes de les principals entitats que han anunciat la seva adhesió al pla són el Col·legi d'Economistes de Catalunya, els Serveis Territorials de la Conselleria d'Empresa i Coneixement a les Terres de l'Ebre; les cambres de comerç de Tarragona, Reus i Tortosa; i set ajuntaments de Tarragona i Lleida.