Publicat 21/8/2019 12:47:49 +02:00CET

El Pla de fosses de la Generalitat permet recuperar les restes de 292 persones i identificar-ne 7

Obertura de fosses en la Terra Alta (Tarragona)
DGCG / DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA

BARCELONA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

El Pla de fosses de la Generalitat, en marxa des del 2017, ha permès obrir 21 fosses de la Guerra Civil i recuperar les restes de 292 persones, de les quals set han estat identificades, ha informat la Conselleria de Justícia en un comunicat aquest dimecres.

Les principals excavacions s'han fet al Soleràs (Lleida), on s'han trobat les restes de 146 persones, i a Miravet (Tarragona), on s'han recuperat 99 cossos, en les fosses més grans que s'han obert fins ara a Catalunya.

Entre el maig i juliol del 2019 es van fer exploracions a Caseres (Tarragona), on s'han recuperat les restes de dos soldats republicans, a més d'Alguaire (Lleida) i Batea (Tarragona).

Les properes actuacions seran a Foradada (Lleida) i Salomó (Tarragona), i l'excavació a la localitat lleidatana preveu recuperar almenys un individu en una fossa situada a la Serra Alta, on hi va haver un combat entre l'exèrcit republicà i les tropes rebels.

Des de la Transició fins a l'inici del Pla el 2017 s'havien obert a Catalunya 28 fosses, recuperat 58 cossos i identificat set persones, per la qual cosa la Conselleria de Justícia ha reivindicat que en dos anys el Pla "ha multiplicat per cinc el nombre de persones recuperades i igualat el nombre d'identificats".