Publicat 19/1/2019 14:40:03 +01:00CET

Pisarello demana a Calvet que negoci amb taxistes i "blindi jurídicament" la regulació

El primer tinent d'alcalde Barcelona, Gerardo Pisarello
Europa Press - Archivo

Condemna les "protestes violentes" dels taxistes

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha demanat al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Dami Calvet, que se senti a negociar amb els taxistes i "blindi jurídicament" la regulació.

En declaracions als mitjans aquest dissabte, Pisarello ha qualificat d'insatisfactria la proposta de regulació que ha fet la Generalitat al sector del taxi i ha demanat que reguli l'activitat dels VTC "que té beneficis milionaris que moltes vegades no compleixen amb les seves obligacions fiscals".

"En altres ocasions hem estat molt crítics amb aquestes plataformes digitals com Uber i Cabify, que actuen sense respectar drets laborals bsics", ha afegit el tinent d'alcalde, que ha insistit que s'han de posar regles als VTC que els distingeixin del sector del taxi.

Pisarello ha assegurat entendre la "protesta raonable" dels taxistes, per ha condemnat els actes violents que es van produir aquest divendres contra VTC i els ha titllat d'inacceptables, fins i tot per als representants sindicals del sector del taxi, que segons ell són conscients que aix afebleix les seves reivindicacions.

"Hem de fer tot el possible perqu no s'allargui. Les solucions són factibles", ha defensat Pisarello, que ha assegurat que respecten el dret de protesta d'una manera raonable, sense interferir de manera excessiva en els drets d'altres ciutadans i dels comerciants.

PROPOSTA DE L'REA METROPOLITANA

Ha recordat que a l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) es va proposar "un marc normatiu pioner" per regular el conflicte, que va ser impugnat davant tribunals, per la qual cosa ha insistit que la Generalitat segueixi aquest camí.

"Si l'rea Metropolitana i la Generalitat van juntes les possibilitats de resoldre el conflicte són més elevades", ha sostingut Pisarello, que ha esmentat les paraules d'un dels representants sindicals dels taxistes que suggeria traslladar la protesta al Parlament.

De cara a futures reunions entre la Generalitat i els sectors del taxi i els VTC, Pisarello ha assegurat que aquestes trobades "són importants i necessaris", i ha defensat la via del dileg i no la dels actes violents.