Publicat 12/4/2019 14:11:56 +02:00CET

Pisarello defensa el dret d'Álvarez de Toledo a participar en l'acte de la UAB però critica la salutació nazi

Protesta a la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB) davant la presncia de Cayetana Álvarez de Toledo (PP)
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha defensat aquest divendres que la candidata del PP per Barcelona al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, té tot el dret a participar en els debats que cregui convenient, per ha criticat que en l'acte de la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB) s'hi veiessin salutacions feixistes.

Ha qualificat de molt preocupant que "una candidata del PP aparegui en una universitat pública catalana envoltada de gent que feia la salutació nazi", ha dit preguntat pels mitjans després que un grup de persones provessin d'impedir l'entrada de la popular a la UAB aquest dijous.

"Com a demcrates, ens hauria de preocupar a tots, comenant per ella, a qui desgraciadament no se la veia gaire incmoda amb aquesta imatge", ha asseverat sobre Álvarez de Toledo el també membre de la candidatura d'ECP a les eleccions generals.

Ha ressaltat que el seu projecte polític se situa a les antípodes del que defensen el PP i Cs, "per Barcelona és una ciutat que sempre ha defensat amb la mxima rotunditat la llibertat d'expressió".

Preguntat per si condemna els fets, ha remarcat: "Defenso de manera rotunda el dret de tothom a expressar-se amb la mxima llibertat i que la campanya es produeixi amb la mxima llibertat possible i que tothom pugui expressar les seves idees".

Ho ha dit després que aquest dijous unes 200 persones es concentressin a la UAB per protestar contra la presncia d'Álvarez de Toledo, que va participar en el colloqui de l'entitat 'S'ha acabat!', al qual també van assistir el líder del PP catal, Alejandro Fernández; els candidats a l'Alcaldia de Barcelona Josep Bou i Manuel Valls, i l'eurodiputada Maite Pagazaurtundúa.