Publicat 13/3/2019 15:35:13 +01:00CET

Pimec veu bé la moderació de la inflació malgrat que procedeix de variables alienes

L'INE confirma l'acceleració de l'IPC al febrer fins a l'1,1% per les gasolines
EPDATA

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Pimec ha valorat de "manera positiva" la moderació de la inflació malgrat que sigui conseqüncia de l'evolució de variables sobre les quals es té poca incidncia, com són els preus dels carburants i combustibles, segons un comunicat.

Així ha estat la reacció de la patronal de les pimes catalanes després de saber-se que l'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va pujar tres dcimes al febrer respecte al gener, alhora que la taxa interanual va escalar una dcima, fins a l'1,1%.

Pimec ha assegurat que la moderació dels preus experimentada tant a Catalunya com a tot Espanya est directament relacionada amb els preus dels productes energtics, gasolines i electricitat.

"Sense la incidncia dels productes energtics i dels aliments sense elaborar, la inflació subjacent continua en uns registres més moderats, del 0,7% a Espanya i del 0,8% a Catalunya", ha sostingut la patronal.

Pel que fa a la taxa harmonitzada espanyola, que se situa quatre dcimes per sota de la de la Unió Europea, Pimec ha assegurat que suposa un canvi de dinmica que comporta una incidncia positiva en la competitivitat respecte als pasos europeus.